A győzelem a cél Kecskeméten

2015.11.06, 17:48 Kosárlabda
A Körmend bravúros legyőzése után ezúttal Kecskeméten lépünk pályára. Idegenben eddig nem parádéztunk, ezúttal az első perctől az utolsóig koncentrálni kell.

 

NB1 - Alapszakasz, 7. forduló
KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE
Kecskemét, 2015.11.07. 18:00
U21 - 15:30
V.: Benczur Tamás, Hegedűs Tibor, Sallai István (Balogh László)

Várható kezdőcsapatok
KTE: Pongó Má. - Kovács - Derasimovic - Ivosev - Karahodzic 

ASE: Dunn - Medve - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

Nagy meccset játszottunk legutóbb a listavezető Körmend ellen, melyet parádés játékkal meg is nyertünk. A csapat bebizonyította, hogy a nehézségeken is képes túllépni, a kieső játékosokat is pótolni, és mindent beleadni a célért. És ami a legfontosabb, ez a csapat képes is elérni azt a célt, mert nyerő játékosok alkotják. Pedig a helyzetünk nem egyszerű, papíron erőcsatárból és centerből is csak egy áll rendelkezésre, mivel Zarko Rakocevic továbbra sem bevethető, egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza. De hát ugye ez az elmúlt mérkőzésen is így volt, mégis tudott egy igazán váratlant húzni Schmidt Béla, mikor Will Tamást kezdő négyesnek jelölve helyre tette a rotációt.

Kecskeméten ezúttal sem lesz sétagalopp a mérkőzés, hiszen tavaly egyszer sem sikerült győzelemmel távozni a Messzi István Sportcsarnokból. Pedig megpróbáltuk párszor, egészen pontosan ötször, ugyanis az alapszakasz és a középszakasz után a rájátszásban is összekerülünk. Akkor egy, a nézők számára időnként szenvedéssel felérő, ám tagadhatatlanul az utolsó pillanatig izgalmas és szoros ötmeccses párharcban maradtunk alul. A Kecskemét idén nem parádézik, négy vereség mellett mindössze két győzelemmel büszkélkedhet, ráadásul azokat is a mezőny hátsó régiójában tanyázó Szeged illetve JKSE ellen gyűjtötte be. Figyelmeztető jel, hogy ez a két siker hazai pályán született, idén eddig csak az Alba hagyta el győztesen a már említett Messzi István sportcsarnokot. A húzóember szerepében továbbra is Marko Derasimovicot tisztelhetjük, aki átlagosan 18 ponttal terheli meg az ellenfelek gyűrűjét, de Ivosev és Karahodzic is tíz fölött átlagol.

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Boris Maljkovic: A Paks a Körmend ellen megnyert rangadón megmutatta, hogy jó formában vannak. A gyorsindításaik életveszélyesek. Közvetlenül kosárra törnek, remek játékosaik vannak. Koncentráltan kell védekeznünk, ha ilyen eredmények után meg akarjuk őket állítani. Ha ez sikerül, egálos meccs várható. Nem lesz egyszerű. Hiányzónk nincs.

Schmidt Béla: A tavalyi ezüstérmes ellen nem lesz könnyű dolgunk, még azzal együtt sem, hogy sokak szerint már nem olyan a játékerejük, mint korábban, illetve edzőt is váltottak. Ennek ellenére a látottak alapján én úgy gondolom, szembetűnő a hasonlóság a tavalyi és az idei játékuk között. Szervezett, átgondolt munka látszik rajtuk, jól begyakorolt figuráik vannak. Minden taktikai elemre megvan a válaszlépésük. Olyan dolgokat tudnak felmutatni, amik váratlan szituációkat idézhetnek elő az ellenfél számára. Az új légiósukról egyelőre nincs információnk. Természetesen csakis a győzelem a célunk, az elmúlt hétvégi bravúr után nem is lehet más - ez még értékesebbé tenné azt is. Rakocevic játékára sajnos továbbra sem számíthatunk, a többiek egészségesek.

Kép: bb1.hu

 

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%