A fővárosban folytathatjuk a felzárkózást

2017.01.27, 18:52 Kosárlabda
Utoljára idegenben épp a MAFC otthonában sikerült nyernünk, most is csak ez lehet a cél.

 

NB1 - Alapszakasz, 15. forduló
MAFC - Atomerőmű SE
2017.01.28. 18:00
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
V :Benczur T., Boros T., Kulcsár T. (Hartyáni Zs.)

Várható kezdőcsapatok:

MAFC: Smith - Misek - Kovács - Sihota - Poscic

ASE: Hill - Kovács - Samenas - Gilbert - Tiby

Mióta Teo Cizmic átvette a marsallbotot, érezhetően megváltozott a légkör a csapat körül. A fiúk félelmet nem ismerve mennek előre az utolsó csöppnyi erejükig és ennek meg is van az eredménye. Előbb Zalaegerszegen játszottunk egy két hosszabbításba torkolló horrort, majd itthon mostuk fel a padlót a kiváló erőkből álló Falcoval. Ráadásul nem is a támadójátékunk, hanem a kiváló védekezésünk jelentett megoldhatatlan feladatot a vasiak számára, ami mindig remek alapot jelent egy csapat életében. Tovább növeli az elmúlt két meccs eredményeinek értékét, hogy sérülések miatt mindössze hét-nyolc játékos tudott forgatni a mester, egyes kulcsjátékosok így egészen elképesztő játékperccel dolgoznak: Gilbert 39, Hill 43 és Tiby pedig 43 percet töltött a parketten átlagosan, ami nem megszokott, az biztos. Közülük is kiemelkedik Matt Tiby, aki az elmúlt két meccsen űrszámokat, átlagban 28 pontot és 17.5 lepattanót jegyzett, amihez hasonlóra nem is tudom, mikor volt példa utoljára paksi mezben. Remeklésére (és persze a többiekére is) a MAFC ellen is szükség lenne, mert bár a fővárosiak még nálunk is gyengébb mérleggel állnak, otthon mindenkire veszélyt jelentenek, amit a Szolnok legyőzése is bizonyít.

Ami sérülteket illeti, bár Ryan Watkins és Medve Máté teljes erőbedobással készülnek a visszatérésre, ez még biztosan nem ezen a találkozón fog megtörténni, így ismét szűkebb rotációval leszünk kénytelenek felvenni a harcot. Mert hogy harc lesz a pályán, arra mérget vehetünk, erre Teo Cizmic személye a garancia.

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Jakab Máté: Könnyű mérkőzés számunkra soha nincs, de szeretnénk javítani. Kell is a jászberényi vereség után, hazai pályán pedig bárki ellen lépünk pályára, mindig csak a győzelem lehet a célunk. Senkit nem érdekel, hogy a Kaposvár ellen csak egy ponttal maradtunk alul, vagy legutóbb Jászberényben is a 36. percben vezettünk, ha a győzelmeink száma nem nő. Az ellenfél egyre jobban szerepel. Látszik, hogy Teo Cizmic kiváló szakember, hiszen hetek alatt összerántotta a paksi csapatot, és sikerült az elképzeléseit átadni a társaságnak. A felkészülésünk optimálisan zajlott a héten, kisebb sérülések vannak, de mindenki bevethető lesz.

Teo Cizmic: Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk. A MAFC nagy erőssége, hogy a játékosok jól ismerik egymást, hiszen jó ideje együtt játszanak már. Az előző szezonban is nehéz volt onnan elhozni a két pontot, idén pedig már kikapott a csarnokukban a Szolnok, a ZTE, vagy legutóbb a Sopron is. Szeretnénk megindulni felfelé, ehhez pedig nyernünk kell. Fontos lesz, hogy kontrollálni tudjuk a találkozót, és minimalizáljuk a labdaeladásainkat. Ezen a héten is volt 3-4 napom arra, hogy megpróbáljak némi új dolgot beépíteni a csapat játékába. Igyekszünk támadásban és védekezésben is a helyére rakni a dolgokat. Sajnos Ryan Watkins és Medve Máté nem fog tudni pályára lépni, de a többiek rendelkezésemre állnak.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%