A fordított megvolt, most jön a sima?

2016.05.09, 20:32 Kosárlabda
A tükörsima hazai győzelem után nagyon megcsúsztunk Sopronban. Hazai pályán ismét adott lehetőség, hogy előnybe kerüljünk.

 

Negyeddöntő - 3. mérkőzés
Atomerőmű SE - Sopron KC
Paks, 2016.05.10. 18:00
V.: Papp P., Benczur T., Frányó P. (Várhalmi Zs.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth Á.

SKC: Ruják - Tiggs - Rancic - Taylor - Bavcic

 

Hát, nem igazán így képzeltük el a folytatást, mikor a 25 pontos siker utáni euforikus hangulatban már az elődöntő lehetséges ellenfeleit elemezgettük. Ehelyett jött a kijózanító pofon, a Sopron rendesen feltörölte velünk a padlót a második mérkőzésen. Persze vélhetően amennyire az első meccs, úgy ez sem a csapatok reális erejét tükrözte, ekkora különbség nincs a két fél között. Az azonban világosan látszik, hogy amelyik gárda jobb napot fog ki, az bizony képes - akár kiütéses sikert aratva - legyőzni a másikat. Ez pedig komoly aggodalomra ad okot, hiszen ez már egy play-off párharc, itt már nem babra megy a játék. Amiben továbbra is bízhatunk, az a hazai pályánk adta előny, melyet eddig mindössze egy alkalommal nem tudtunk kihasználni a szezon során, és remélhetőleg ez a szám nem is fog növekedni. Ehhez azonban holnap is mindent bele kell adni, mert a Sopron megérezte a vérszagot szombaton, a nyilatkozataik alapján egyértelműen nyerni jönnek Paksra. Remélhetőleg ehhez nekünk is lesz egy-két szavunk, és vissza tudjuk szerezni a vezetést a továbbjutásért vívott küzdelemben.

 

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Az előző mérkőzést mindenképpen el kell felejtenünk, teljesen más mentalitással és hozzáállással kell elkezdenünk a találkozót. Nincs semmi más lehetőségünk, csak az, hogy megszerezzük a győzelmet, ellenkező esetben nagyon nehéz helyzetbe kerülünk. Maximálisan bízom a csapatomban, és biztos vagyok benne, hogy olyan extra energiákat fognak bele tenni a játékba, ami győzelmet fog eredményezni. A meglévő tudást kell stabilizálni, illetve egy kicsit finomítani rajta. Hatalmas változást eredményező taktikai húzások szerintem nem lesznek. Sopronban sem a koncepcióval volt probléma, hanem annak a végrehajtásával. Teljes kerettel vágunk neki a holnapi mérkőzésnek, nincs sérültünk.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: Csak azt tudom mondani a csapatomnak, hogy csak így tovább, játszanak úgy, ahogy az előző találkozón. Az lenne az ideális, ha meg tudnánk ismételni a hétvégi játékunkat, hiszen akkor egy teljesen más Sopron futott ki a pályára, mint Pakson. Ezzel a játékkal minden esélyünk meg lesz, hogy idegenben is behúzzuk a győzelmet. Kevesen számítottak erre, de bebizonyítottuk, hogy nem lefutott a párharc az első nagyarányú vereség ellenére sem. Az első mérkőzésen nem az igazi arcunkat mutattuk, de a legutóbbi győzelem önbizalmat adott a játékosaimnak, és ezáltal még jobban megnőtt az esélyünk, hogy megnyerjük a találkozót. Vannak kisebb problémáink, de holnap teljes kerettel fogunk nekivágni az összecsapásnak.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%