A Falco otthonában nyertünk

2021.03.04, 09:23 Kosárlabda
Lóránt Péter volt a csapat motorja.

Falco KC Szombathely – Atomerőmű SE

80 – 93

(22-24, 20-26, 21-18, 17-25)

Három nyeretlen meccs után érkeztünk az Arena Savariaba, hogy a listavezetővel mérkőzzünk meg egy hétközi forduló keretén belül. Váradi Benedek kosarával indult a találkozó, majd Jackson hármasával mi is betaláltunk, ezt Vincent triplája követte, jól indítottuk a mérkőzést. Lóránt és Jackson kosaraival folytattuk a pontgyártást, 7 perc után időt kért a Falco, ekkor 8 pont volt az előnyünk. Jól működött a védekezésünk és támadásban is eredményesek voltunk, a triplamutatónk 3/3 volt. (12-20) A következő percek inkább a faultokról szóltak, akadozott a játék ezzel együtt a ritmusunk is megtört és fel tudott zárkózni a hazai együttes. (22-24)

Valerio-Bodon Vincent kettese nyitotta a második etapot, majd egy jó védekezést követően labdát szereztünk és Kovács Ákos értékesített egy triplát. Remek dobószázalékkal dolgoztunk, Eilingsfeld hármasa után még mindig 100%-os volt a triplamutatónk. Sokat javult a csapatjátékunk az előző mérkőzésekhez képest, folyamatosan tartani tudtuk a 6-8 pontos előnyünket. Paige hármasával és Vincent kettesével már 12 pont volt az előnyünk két perccel a negyed vége előtt. Végül a félidőre 8 pontos előnnyel mehettünk. (42-50)

Kovács Ákos labdaszerzésével indult a harmadik tíz perc, Caperst faultolták a gyorsindításnál, aki mindkét büntetőt értékesítette. Anderson kettese következett a másik oldalon, folyamatosan nyomult előre a sárga-fekete együttes, viszont ritmust tudtunk váltani és Kovács Ákos ismét egy hármast értékesített. Ezt kettő gyors Falco kosár követte, ekkor kért időt Dzunic mester. (54-57) Az időkérést követően Barac volt eredményes, ezzel a kosárral már 1 pontra zárkóztak a hazaiak. Lóri kettese után rendezni tudtuk a sorainkat, ráadásul egy gyorsindítást követően ismét Lóri volt eredményes. Egy lélegzetnyi előnyhöz jutottunk ezzel a két remek támadással. Az utolsó másodpercek is nagy izgalmakat hoztak, a Falco gyorsindítása után 5 másodperccel a negyed lefújása előtt Kevin Capers vitte fel a labdát, majd beleállt a hármasba és csont nélkül értékesítette azt. Ez volt a kilencedik triplánk a mérkőzésen. (63-68)

Paige két büntetője nyitotta az utolsó felvonást, ezt kihagyott dobások követték minkdét oldalon, majd Barac pontjaival zárkózott tovább a hazai együttes. Eilingsfeld és Paige pontjaival ismét hattal mentünk. Pár perccel később válogatott játékosunk, Eilingsfeld János három pontjával tíz pontos előnyre tettünk szert. Ellenálltunk a Falco nyomásának, ugyan a negyed vége felé közeledve kaotikus percek voltak, eladott labdák mindkét oldalon, majd az energiát Lóránt Peti hozta vissza, aki egész meccsen kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Ismét labdát szereztünk, ebből Paige zsákolt egyet, ekkor 12 pont volt az előnyünk két perccel a végső sípszó előtt. Végig hatalmas energiával és csapatként játszottunk, ennek az eredménye egy fontos idegenbeli siker lett. (80-93)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%