7 forduló után ketten még mindig veretlenek

2015.11.30, 09:37 Kosárlabda
Ami az 5. fordulóban nem sikerült, azt a hatodikban meglépte az Old Boys és 115-ig jutott az ASE-s fiatalok ellen. A hetedik héten az Ultráknak egy kosár hiányzott a meglepetés győzelemhez a City ellen, az Alibi pedig elvesztette veretlenségét, így már csak két csapat áll hibátlan mérleggel.

 

6. forduló

Alibi KC – Face Kings 55-41

 

Alibi pontokkal kezdődött a mérkőzés, de hamar játékba lendült a Kings is és átvette az irányítást. A negyed derekán már 6-14-et mutatott az eredményjelző. A hajrá azonban újra a hazaiak pontjait hozta, így 1 pontra csökkent a vendég előny.

A második etapban egy rövid ideig még őrizte előnyét a Face, de egy 13-3-as etap után az Alibi húzott el, és a félidőre is ők vonulhattak előnnyel.

A fordulás után sem történt változás. Az Alibi KC tovább növelte előnyét, míg a Kingsnek csak villanásai voltak, így a hármadik 10 percben a 10 pontot is elérte a különbség. Mivel a záró játékrész sem hozott változást, a 6. forduló után is veretlenek maradtak az Alibis játékosok.

 


 

ASE Kadett – Old Boys 60-115

 

„Fiatalok az öregek ellen”, így is jellemezhetjük az összecsapást, amiben hamar kiütközött a rutin. Az Old Boys már az első negyedben komoly előnyt szerzett, majd könnyedén játszva, minden negyedet fölényesen nyerve, 115 pontig jutott. A Kadett viszont legalább azt a tényt elkönyvelhette, hogy az idei szezonban, eddig messze ők dobták a legtöbb pontot a listavezető ellen.

 


 

Street Boys – Zóna-kosár 39-63

 

A Street Boys csak 10 percig tudott lőtávolon belül maradni, a második negyedben viszont belehúztak a Zónások, és gyorsan 10 pont fölé növelték előnyüket, amit a folytatásban tovább növeltek és végül megérdemelt sikert arattak.

 


 

Vak Baglyok – Puszta 5 City 33-53

 

5-4-ig tudott „partiban” maradni a Vak Baglyok, ezután a City sebességet váltott és minden negyedet megnyerve könnyed sikert aratott.

 


 

7. forduló

 

Nyenyekek – Zóna-kosár 38-71

 

A Zónások 17-2-vel kezdtek, amivel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Mivel a folytatásban is az történt amit a vendégek akartak, így végül nagyarányú Zóna-kosár győzelemmel ért véget az összecsapás.

 


 

Old Boys – Alibi KC 71-35

 

Az első két helyezett, még veretlen gárda találkozott a hetedik játékhét második mérkőzésén. A remélt nagy csata azonban elmaradt, miután az Old Boys 14-1-el nyitott és később sem lassított. 10 perc után már 16-al, a félidőre pedig több mint 20 ponttal tartottak előrébb. Mivel az Alibi a fordulás után sem tudott közelíteni ellenfeléhez, az Old Boys újabb könnyű győzelmet könyvelhetett el.

 


 

Vak Baglyok – ASE Kadett 34-49

 

Az ASE-s fiatalok gyorsan komoly előnyhöz jutottak, majd a folytatásban is folyamatosan növelték előnyüket, így megérdemelt győzelmet arattak.

 


 

 

Ultra Violák – Puszta 5 City 31-33

 

Az Ultra Violák váratlanul nagy csatára késztették ellenfelüket. Már az első negyedben magukhoz ragadták a kezdeményezést, és City csak kemény küzdelem árán tudott kiegyenlíteni az első negyed végére. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, de komoly előnyt egyik fél sem tudott kiharcolni. A félidőre is csak egyetlen pont volt a különbség.

A fordulás után a Puszta 5 tűnt favoritnak, mert sikerült 5 pontos előnyt elérniük, ami ezen a pontszegény meccsen már komoly vezetésnek minősült. A negyedik etapban azonban az Ultrák is visszatértek a játékba, és 29-29-nél utol is érték a vendégeket. A hajrában azonban újra a City villant, az ekkor dobott 4 pontjukra a Violák már csak egy duplával tudtak válaszolni, így elmaradt a bravúr és a City neve mellé került a győzelemért járó két pont.

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%