29 pontos vereség az Alba otthonában

2024.03.02, 18:31 Kosárlabda
A második félidőben elvesztettük a kontrollt.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – XXII. Forduló
Arconic-Alba Fehérvár – Atomerőmű SE
105 – 76
(22-19, 20-19, 35-20, 28-18)

Nicholson pontjaival indult a találkozó, a túloldalon Chambers triplázott, majd Philmore talált be. Knowles büntetői után Barnett szerzett három pontot, majd Knowles passzából Clarance volt eredményes, jó iramban kezdtünk, azonban a negyed felére elfogyott a koncentráció és a lendület, a hibáinkat kihasználta az Alba és 7 pontos előnyt dolgozott ki, időt kértünk. (15-8) A folytatásban Ihring is megszerezte az első pontjait, Philmore válasza azonban nagyon hamar jött. Közel másfél percig nem talált be egyik csapat sem, sok volt a hiba mindkét oldalon, végül Elijah Clarance volt eredményes a vonalon túlról, ezt pár támadással később Radics büntetője követte. A negyed utolsó mozzanata Wootené volt, aki hatalmas zsákolásával beállította az első 10 perc végeredményét. (22-19)

Dorogi hárompontosa nyitotta a második etapot, majd Knowles is eredményes volt a festékből, ezzel átvettük a vezetést. Barnett büntetője után Ihring hibázott egy távoli dobást, Vojvoda azonban két büntetőt és egy ziccert is értékesített a hazai palánknál, így az előny pillanatok alatt vissza került az Albához. Nicholson percei következtek, az amerikai légiósunk elkezdte termelni a pontokat és a védekezésből is kivette a részét: Philmoret blokkolta ziccer közben. (28-31) 8-2-es fehérvári rohanás következett, időt kért Krasovec mester. Végül a félidőre 42-38-as állással mehettünk.

Philmore trilpáját Chambers floatere követte, majd a nagy iram közepette Clarance duplázott. Mario Ihring büntetőzhetett, amit Philmore kihagyott közelije követte, majd Clarance értékesített három pontot, ezzel két pontra zárkóztunk. Barnett kétszer is üresen maradt szinte ugyanazon a helyen, a büntetésünk két tripla volt, Krasovec mester időt kért. A tecnikai megbeszélés után is folytatta a menetelést az Alba, Vojvoda és Roberts találataival a negyed második felére már 11 pontos előnyt dolgoztak ki a fehér mezesek. Az újabb időkérés sem segített 10-0-ás roham következett a hazaiaktól, teljesen elvesztettük a kontrollt a mérkőzés felett, a negyedet 77-58-as eredménnyel zártuk.

Dickey kettesével indult az utolsó 10 perc, majd Clarance értékesített egy ziccert, a válasz azonban Robertstől hamar jött a túloldalon. Knowles pontjai után Clarance 2+1-es akciója következett. Hiába kezdtük meg a felzárkózást, a kontroll ismét kicsúszott a kezünkből és az Alba gyakorlatilag "letarolt minket".


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%