Érthetetlen leolvadás a nagyszünet után

2017.04.12, 14:00 Kosárlabda
A félidőben még tizenhét ponttal vezettünk, a fordulás után azonban teljesen összezuhantunk, a Jászberény pedig kihasználta a lehetőséget.

   NB1 - Alsóházi rájátszás
Atomerőmű SE - JP Autó-Jászberényi KSE
62-75
(28-16, 18-13, 5-28, 14-18)
Paks, 2017.04.01.
V.: Török R. , Rácz Zs. , Kovács N. (Várhalmi Zs.)

ASE: Battle 13/3, Samenas 12/9, Gilbert 9/9, Tiby 7/3, Watkins 3.
Cs.: Medve 7/3, Will 10/6, Kovács 3, Illés -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

JKSE: Saddler 18/9, Arrington 11, Williams 16/3, Stamenkovic 18/12, Cseh 7.
Cs.: Mándoki 3/3, Czirbus 2, Bazsó -.
Vezetőedző: Ménkü Tibor

Kipontozódott: Samenas (34.) ill. -

Gilbert triplája révén az mi kezdtük jobban a mérkőzést, de Arrington és Cseh György kosaraival hamar fordított a Jászberény. Ettől aztán magunkhoz tértünk, és három újabb távolival nyolc pontos előnyt harcoltunk ki. Érdekes volt, hogy öt hármasunkat öt különböző játékos jegyezte, a pályára lépők közül egyedül Watkins nem talált be az első hat percben a vonalon túlról. A vendégek hiába kértek időt, ezzel a dobóformával nem tudtak mit kezdeni. A negyed végére nyolc hárompontosig és összességében huszonnyolc dobott pontig jutottunk, ami tizenkét pontos előnyt jelentett.

A második negyed már sokkal hektikusabb játékot hozott, nem igazán találtak fogást egymáson a felek, de még így is meglepő volt, hogy hat perc alatt mindössze hat-hat pontra voltak képesek a felek. Mindenesetre ezzel együtt sem volt különösebb aggódni valónk, mert az első negyedben megszerzett tucatnyi pontos előnyt őrizni tudtuk a gyengébb teljesítményünk ellenére is. Battle zsákolása hozott némi hangulatot a csarnokba, amerikai irányítónk egy keresztpasszt fülelt le, majd a gyűrűig robogva szinte beleugrott abba. A jelenet fel is pörgette egy kicsit a csapatot, ami  pontokban is megmutatkozott, így a nagyszünetre tizenhét pontra növeltük a differenciát. 

A pihenő után kissé döcögősen folytattuk a meccset, mintha kihűltek volna a kezek, na meg a fejek. Sorra követtük el a hibákat, ráadásul ez nem csak kihagyott dobásokban, de eladott labdákban ls buta vállalásokban is megnyilatkozott. Mindössze négy perc telt el a negyedből, a JKSE pedig már el is tüntetett tizenegyet a korábbi előnyből, a különbség mindössze hat egységre csökkent, majd Stamenkovic triplájával háromra. Elképesztő volt nézni is a csapat játékát, amely nyomokban sem emlékeztetett a korábban látottakra. Újabb labdát adtunk el, Williams pedig zsákot, így mikor Teo Cizmic kikérte második idejét is a negyedben, már csak egy volt közte. Aztán már annyi se, a vendégek lendülete nem tört meg, és újabb két perc elteltével néggyel vezetett a vendégcsapat. Két perccel a vége előtt még mindössze csak két pontot jegyeztünk Will révén, ezt Tiby duplázta meg, megtörve az egészen hihetetlen berényi rohanást. A JKSE végül 28-5 arányban nyert a harmadik etapot, 180 fokos fordulatot adva a mérkőzésnek.

Stamenkovic duplájára négy sikeres büntetővel válaszoltunk, majd Samenas tolt be egy hármas. Nagyjából ez volt az első két perc krónikája, nem meg egy JKSE-időkérés, ami valóban időszerű volt, tekintettel arra a tényre, hogy zsinórban hét pontot jegyeztünk. A pauza jókor jött, mármint vendég szempontból, a lendületünk ugyanis megtört, és bár kosarat sem kapunk, a 34. percben kipontozódás miatt elveszítettük Laurynas Samenast, ráadásul Battle is a padon ült, csak őt Dongó ápolta egy csúnya földet érés után. Ennyi csapást pedig már nem bírtunk el, Stamnekovic pedig a köszönte szépen a zavarodottságunkat, és beszórt két trojkát, hét pontra visszaállítva különbséget. Ezzel nagyjából be is verte az utolsó szöget a az ASE koporsójába ezen a meccsen, saját csapatát pedig nagy valószínűséggel bent tartotta az A-csoportban.

Fotó: Molnár Gyula

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%