A Körmend skalpját is megszereztük!

2017.03.14, 17:08 Kosárlabda
A harmadik negyedben átrobogtunk a vasi csapaton, végül 18 triplát dobva, teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

   NB1 - Alapszakasz, 23. forduló
Atomerőmű SE - Egis Körmend
95-84
(24-23, 17-25, 29-12, 25-24)
Paks, 2017.03.14.
V.: Söjtöry T., Pozsonyi L., Radnóti M. (Téczely T.)

ASE: Battle 5/3, Kovács 18/9, Samenas 18/18, Tiby 9/6, Watkins 23/6.
Cs.: Gilbert 14/9, Will 7/3, Medve 1,
Vezetőedző: Teo Cizmic

MTE: Petty 14/9, Smith 18/3, Ferencz 6/6, Allen 26/6, Csorvási 1.
Cs.:  Kromah 8, Gibbs 7/3, Horti ,
Vezetőedző: Gasper Potocnik

Kipontozódott: - ill. -

Remek hangulatban kezdődött a Körmend elleni találkozó, köszönhetően többek között a Paksra nagy számban ellátogató vendégszurkolóknak, akik hangos ovációval köszöntötték korábbi kedvencüket, a jelenleg paksi edzőként tevékenykedő Teo Cizmicet. A meccset a vendégek kezdték jobban, Smith és Allen is hamar betalált, mi pedig Watkins révén igyekeztünk tartani a lépést. Centerünk szenzációsan kapta el a rajtot, öt perc elteltével már tíz pontot, közte egy hármast jegyezhettünk fel a neve mellé. Persze ez csak részsiker volt, mert közben hattal a vendégek vezettek, de legalább nem ragadtunk be rögtön az elején. Ami nálunk Watkins, az a túloldalon Allen: ha valamiért megakadt a támadás, kezébe vette a bogyót és dobott egy kosarat. Nagyjából egyébként kiegyenlítetten zajlott az első tíz perc, Watkins mellé Will és Kovács is felnőtt, utóbbi második triplával a vezetést is megszereztük a negyed végére.

Két jó védekezéssel kezdődött, majd egy Battle-duplával folytatódott a második negyed, soha rosszabbat! Persze van rosszabb, mondjuk egy Gilbert által beütött sportszerűtlen hiba, melynek Kromah volt az elszenvedője. Gilbert mert a padra, Kromah a vonalra, ahonnan nem is hibázott, így megint náluk volt az előny. A meccs egyébként kiváló iramú volt, mindkét fél odatette magát védekezésben és támadásban egyaránt. A negyed derekán már vagy ötödször cserélt gazdát a vezetés, miután Allen beemelte második hármasát is a sarokból. Nálunk az olaj elleni meccshez hasonlóan Kovács Ákos volt a vezér, aki 14 pontig jutott már az első félidőben. Közben pályára került a sérülése után egyre több szerepet kapó Medve is, de a szép lassan ellépő vendégek játékát ő sem tudta lelassítani, akik a negyed végére már hét pontos előnyre tettek szert.

A második félidőre sem változott  sokat a játék képe, a Körmend - játékosainak kiváló egyéni képességeire építve - őrizte a második negyedben megszerzett előnyét. Közben sajnos Kovács Ákos egy ütközést követően a fejét fogva a földön maradt, úgy kellett letámogatni a parkettről. A negyed felénél végre Gilbert és Tiby is megszerezte első pontjait, ami igazán időszerű volt már, tekintve hogy már jócskán a második félidőben jártunk. Közben a korábban két számjegyűre rúgó vasi fór szép lassan fogyogatott, majd a 27. percre el is tűnt, sőt Watkins büntetőivel már nálunk volt az előny! Itt még megremegtünk egy kicsit, de be is talált Smith, de aztán Tiby és két trojkájával lökött egy hatalmasat a paksi szekéren! Gasper Potocnik azonnal időt is kért, mert egyrészt vélhetően nem volt elégedett a dolgok alakulásával, másrészt négy pontos különbség egy ilyen meccsen soknak számított. Hát még a tíz pontos, ami Laurynas Samenas mindössze fél perc alatt dobott két triplája után a táblán állt! És mivel több idő nem is volt már hátra, ezzel a különbséggel fordultak a csapatok a záró felvonásra.

Elszánt arccal érkeztek meg a játékosok az utolsó tíz percre, mindkét csapat komolyan meg akarta nyerni ezt a találkozót. Az MTE kapta meg a lehetőséget először a támadásra, de nem tudott élni vele, sőt a következő két alkalommal sem, ami újfent a remek védekezésünket dicsérte. Ennél már csak az volt örömtelibb, hogy a kivédekezett támadásokból indulni is tudtunk, az indulásokból pedig pontot szerezni, így két perc elteltével már tizenötre rúgott a piros-kék előny. A közönség tombolt, zúgott a "Csak a piros-kék!", láthatóan élvezték a helyzetet, melyhez hasonlóban nem sokszor volt részük idén. Közben az agresszív védekezésünk faultokban is megmutatkozott, hamar összeszedtük az ötöt, de ha erre volt szükség, hát erre volt. ekkor még vissza tudott kapaszkodni a Körmend, feljöttek tizenötre, Teo Cizmic időkérése a legjobbkor jött. Utána még stagnált kicsit a csapat, ám érkezett Kovács Ákos, és egy parádés betöréssel megtörte a jeget, onnantól pedig nem volt visszaút! Samenas két, Gilbert és Watkins egy-egy hármassal jelentkezett a végjátékban, erre pedig nem volt ellenszer a túloldalon.

Az Olaj után ezzel a Körmend skalpját is begyűjtöttük, a csapat újabb csodaszép estével ajándékozta meg szurkolót.

Szép volt fiúk!

Fotó: Molnár Gyula

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%