2015 utolsó feladata következik

2015.12.17, 19:12 Kosárlabda
Remek sorozatban vagyunk, zsinórban négy meccset - közte két rangadót - nyertünk, idei utolsó meccsünkön Egerszegről kellene elhozni a két pontot.

 

NB1 - Alapszakasz, 12. forduló
Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE
Zalaegerszeg, 2015.12.18. 19i:00
V.: Cziffra Csaba, Frányó Péter, Szabó Gergő (Várhalmi Zsolt)

Várható kezdőcsapatok
ZTE: Kinney - Governs - Kerpel-Fronius - Mohácsi - Pantelic

ASE: Dunn - Medve - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

A 2015-ös év záró felvonásaként Zalaegerszegre látogatunk, hogy jó sorozatunkat folytatván elhozzuk a győzelmet, és megerősítsük helyünket a tabella élén. hogy nem lesz egyszerű feladatunk, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az a ZTE lesz a házigazdánk, amely az idén már Szolnokon és Fehérváron is diadalmaskodni tudott. Ráadásul a jó szereplés érezhető mellékhatásaként a szurkolókkal is megvan a közös hang, a lelátóról rendre komoly támogatás érkezik a játékosok irányába, akik ezt látványos és főleg eredményes játékkal igyekeznek meghálálni. Karácsonyhoz közeledvén nézőkben vélhetően holnap sem lesz hiány, a Körmend elleni rangadó után könnyen lehet, hogy ellenünk is megtelik a sportcsarnok.

Ami a zalai csapatot illeti, játékuk egyértelműen a két apró termetű (188 cm ill. 185 cm) amerikaira, James Kinney-re és Darrin Govenrsre épül, akik remek képességeiknek illetve gyorsaságuknak köszönhetően kiváló és egyben életveszélyes párost alkotnak a periméteren. Nem véletlen, hogy ők a csapat két legjobb dobója, ketten együtt majd 35 ponttal terhelik meg az ellenfelek gyűrűjét mérkőzésenként, megspékelve mindezt közel hét gólpasszal. Igaz, ennyi egymagában Chris Dunnak is akad, viszont stílusban nagy a differencia, bármelyik zalai kisemberhez is hasonlítjuk. A külső sor a korábban nálunk is megforduló Kerpel-Fronius Balázs egészíti ki, a palánk alatt pedig a Mohácsi - Pantelic duo próbál érvényesülni, bár előbbi azért a festékben való harc helyett inkább a távoli dobásokkal igyekszik érvényesülni. A névsorból látszik, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, ez a ZTE bárkire veszélyes és akárki ellen reális győzelmi esélyekkel lép pályára, ám ha - elsősorban védekezésben - úgy koncentrálunk, ahogy az elmúlt mérkőzéseken, akkor szépre sikerült az évzáró.

Tavaly oda-vissza vertük a zalaiakat, ráadásul idegenben talán a bajnokság legnagyobb arányú sikerét aratva, 48 ponttal győztük le ellenfelünket. A januárban lejátszott, 53-101 arányú paksi győzelemmel záruló találkozóra pedig nem a legjobb előjelekkel utaztunk el, hiszen John Roberson ekkor már tudta, hogy távozik a csapattól, rajta kívül pedig mindössze hat bevethető felnőtt játékosunk volt. A meccset ennek ellenére fölényesen, végig vezetve húztuk be, az összefoglaló itt tekinthető meg.

{youtube}MOoeirYgMcU|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Hazai pályán a közönségünk és a saját önbecsülésünk miatt is nagyon fontos, hogy mindent megtegyünk, és lehetőség szerint nyerjünk is. Nem ad azonban túlságosan nagy optimizmusra okot az, ami a héten velünk történt. Öt-öt ellen sem tudtunk még edzeni, ugyanis hányásos-hasmenéses vírus több játékosunkat is ledöntött a lábáról. Remélem, hogy a meccs előtti utolsó edzésen már leszünk öt-öt ellen, és gyakorlatban is tudunk készülni az ellenfél játékaiból. Nem tudom, hogy ezek a játékosok milyen állapotban leszek, hiszen egy ilyen vírus fizikálisan azért legyengíti az embert. Közülük Mohácsi Máté az, aki elég sokat szokott játszani. Elméletben megvan, hogy mit fogunk csinálni, de remélem, hogy a gyakorlatban is sikerülni fog, hiszen nagyon nehéz meccs lesz egy erős csapat ellen. A Paks a listavezető, és nagyon jó egyéni képességű játékosai vannak, akik nyolcan-kilencen is képesek meccset eldönteni. Talán eddig egy gyengébb meccsük volt Szombathelyen, a többi rangadón motiváltan, koncentráltan és jól játszottak. Nem a véletlen művei az eredmények, amelyek elértek. A tiszteletet megadjuk az ellenfélnek, de semmiképp sem ijedünk meg, még a jelenlegi körülményekben sem.

Schmidt Béla: A Zalaegerszeg nagyon jól szerepel az idényben, ráadásul véghezvitt két olyan bravúrt, hogy a Szolnok és az Alba otthonában is tudott nyerni. Hazai pályájuk szinte egy bevehetetlen vár, de mi megpróbáljuk a lehetetlent, és megpróbáljuk elhozni a két pontot. A ZTE csapatának nagyon jó a kémiája, az összetartó ereje, és vannak olyan egyéniségei is, akik tolják előre a szekeret, és el tudják dönteni a mérkőzések sorsát. Centerposzton talán gyengébbek a rotációban, de a mérkőzéseken ez eddig nem volt érzékelhető, úgyhogy ez nem szabad, hogy megtévesszen minket. Nagyon kemény meccsre, és parázs hangulatra számítok, a sok szurkoló űzni-hajtani fogja a hazaiakat. Nekünk higgadtan és koncentráltan kell játszanunk, és akkor úgy gondolom, hogy benne tudunk maradni a meccsben. A végjátékban pedig történik, ami történik...

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%