1 ponttal volt jobb a ZTE

2018.11.17, 08:55 Kosárlabda
Utolsó másodperces kosár döntött.

NB1. Alapszakasz – 8. forduló
Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE
99-98
(34-21, 20-28, 17-24, 28-25)
Zalaegerszeg, 2018.11.16.

ZTE: Ware 21/15, Thompson 20/6, Gliebov 10, Szabó 15/9, Agafonov 25
Csere: Gulyás 5/3, Bagó -, Doktor 3/3, Papp -, Durázi -
Vezetőedző: Bencze Tamás

ASE: Ruják 5/3, Kovács 13/3, Evans 19/12, Eilingsfeld 13/3, Trajkovski 8/3
Csere: Jevtovics 21, Faust 19/12
Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics

A feldobást követően a ZTE hozta el a labdát és Agafonov, majd Thompson kosarai után előbb Evans két triplával hozta közelebb az ASE-t a hazaiakhoz, majd Kovács Ákos tört be remekül és dobta be a ziccert. (7-8) A negyed elkövetkező percei Ware káprázatos teljesítményéről szóltak, a ZTE kiválósága három hárompontost és egy középtávolit is sikeresen értékesített, így Bencze Tamás gárdája egy 10-0-ás rohamot mért ránk rögtön a mérkőzés elején. (20-10) Szrecsko mester időkérése után Evans rendezte a sorokat egy tiszta triplával, de a zalaegerszegiek erre is tudtak válaszolni: két triplát Szabó Zsolt jegyzett, majd Agafonov középtávolijával nőtt nagyobbra a hazaiak előnye. Shannon Evans egész negyedes remek teljesítményével és Faust hármasával 30-19-re tudtunk felzárkózni a negyed végére. Az igazi ellenszert azonban nem találtuk a zalaegerszegi támadásokra, mindenre volt válaszuk ezzel elképesztő nyomást gyakoroltak ránk, így 34-21-re húztak el az első negyedben.

A második negyed eleje a hazai szabálytalanságokról szólt, másfél perc alatt összejött a csapatfaultjuk, így elég döcögősen vette kezdetét a második 10 perc. Azonban a védekezésünk sokat javult és támadásban is eredményesebbek voltunk: Eilingsfeld közelijének, majd Faust triplájának köszönhetően 6-0-val kezdtük az etapot, ezzel 7 pontra zárkóztunk fel. A hazaiak 2 és fél perc elteltével sem tudtak még betalálni, mi pedig remekül teljesítettük Szrecsko mester kérését mind támadásban, mind védekezésben. (34-29) Gulyás Milán triplája után ismét meg tudtuk állítani a hazaiakat a palánkjuk alatt, majd a támadásunk is sikeres volt, így 5 pontra tudtunk feljönni. A ZTE azonban feltámadt és úgy tűnt, hogy „elállította a vérzést”, de a kifogástalan védekezésünknek és a pontos dobásainknak hála 1 pontra zárkóztunk fel a negyed közepére. (41-40) Ekkor már érezte a ZTE, hogy „ég a ház”, így két gyors támadásból 5 pontot dobtak, ezzel növelték az előnyüket. Az első félidő hajráját 48-45-el kezdtük Eilingsfeld és Jevtovic pontjai után, de három ponton belülre már nem tudtunk kerülni, így 54-49-el zártuk az első félidőt.

A harmadik negyed elején az egerszegiek hullámzó teljesítménye folytatódott, azonban mi a kemény védekezésünket nem hagytuk az öltözőben, így fel tudtunk zárkózni 1 pontra. (56-55) A folytatásban kissé felforrósodott a hangulat, Szabó Zsolt beütötte a 4. személyi hibáját is, amivel rögtön az elején összejött a ZTE csapatfaultja. Thompson azonban a kulcsszituációkban rendre bedobta a kosarakat, így tartotta a hazaiakban a reményt. A védekezésünkkel egyenesen arányosan javult fel a támadásunk is, Jevtovic és Faust is remekelt, így át tudtuk venni a vezetést a negyed közepére. (64-65) Thompson ebben az etapban 7 pontot szerzett, így továbbra is neki köszönhette a ZTE, hogy pár lépéssel előttünk tudott maradni. Faust a negyed utolsó másodperceiben bevágott egy kulcsfontosságú triplát, így 24-17-re tudtuk a negyedet megnyerni, két pontos előnnyel indíthattuk az utolsó játékrészt. (71-73)

Az utolsó 10 percet remek védekezéssel kezdte a ZTE, de Jevtovic, Kovács és Bojan kosaraival tartani tudtuk az iramot, sőt 5 ponttal el is léptünk 6 perccel a vége előtt. A folytatásban több sikeres offenzívát indítottunk a hazaiak ellen, így 7 pontos előnnyel fordultunk az utolsó percekre. (83-90) Kovács Ákos továbbra is remekelt, előbb egy középtávolit, majd egy nagyon fontos ziccert dobott be, ráadásul ezt követően kivédekeztük a 24 másodpercet és a fáradó, kapkodó ZTE ismét kosár nélkül zárta a támadását. Úgy tűnt, hogy mi azonban bekapcsoltuk a tartalék energiaforrásainkat, Jevtovic megdobta a 21. pontját is egy sikeres tempónak köszönhetően. (89-96) Az utolsó percet a hazaiak támadással kezdhették és Agafonov kosaraival fel is zárkóztak egyetlen pontra. Trajkovski tökéletesen használta ki a ZTE védekezésbeni hibáját, amire a másik oldalon rögtön jött a válasz. (97-98) Evans létfontosságú triplája lecsorgott, a Zalaegerszeg a győzelemért indíthatta a támadást, az utolsó előtti passzot Faust majdnem lefülelte, de Gliebovhoz került a labda és nem hibázott a palánk alatt. (99-98) 1,2 mp maradt az órán, az oldalvonalról jöhettünk, az elzárások után Trajkovskihoz került a labda, de nem volt jó a hármas, így 1 ponttal maradtuk alul Zalaegerszegen.

Bencze Tamás: A lényeg, hogy győztünk és egyfajta teher leesett a vállunkról. Sok volt a hiba a találkozón, de a játékosok hittek magukban, hogy kevéssel a vége előtt, hátrányból is meg lehet nyerni a mérkőzést. Ez a meccs jó visszaigazolás volt arra, hogy veszett helyzetből is fel tudunk állni és nyerni tudtunk.

Srecko Sekulovic: Mindkét csapatnak nagyon fontos volt a meccs. Nagyon gyengén kezdtük a találkozót, sok gólt kaptunk. Volt lehetőségünk visszajönni és meg is nyerni a meccset, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Nem az első meccs, hogy kicsi különbséggel kapunk ki. Nem szeretnék tovább dolgozni Pakson, mivel nem tudom úgy építeni a csapatot, ahogy szeretném.

Gulyás Milán: Tudtuk, hogy ez nehéz meccs lesz a Paks ellen. Készültünk is becsülettel. A végeredmény mutatja, hogy sikerült megvalósítanunk az elképzeléseket. A szurkolóknak köszönjük a biztatást, nagy szükség volt rájuk!

Shannon Evans: Keményen játszott a ZTE és remek szurkolótábor áll mögöttük. Ez egy egylabdás meccs volt és igazából a ZTE behúzta az utolsó esélyt és megnyerte a mérkőzést, míg mi nem tudtunk élni a kínálkozó alkalommal.

Fotó: kosarsport.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%