"Most fontosabb megfékezni a vírust"

2020.03.18, 17:13 Kosárlabda
Lóránt Péter nyilatkozott.

Lóránt Péterrel készítettünk interjút a kialakult helyzettel kapcsolatban. Lóri 21 mérkőzésen lépett pályára a 2019/20-as szezonban, mindegyiken kezdőként, 15.3 pontot, 8.7 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt. Meccsről-meccsre a hátán cipelte a csapatot, az OSE Lions ellen például hazai pályán 32 pontot dobott és 9 lepattanót szedett. Peti nem csak a pályán, hanem azon kívül is példát mutatott mindenkinek, ugyanis karácsony előtt Budapesten járt, ahol a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve meleg ételt osztottak a rászorulóknak, miután egy jótékonysági licitet indított az instagram oldalán (@lorantpeter44), ahol sikerült 470.000 forintot összegyűjteni, ami 470 adag meleg ételre volt elegendő.

-Peti, mesélj nekünk a jelenlegi helyzetről.

Mindenki elképesztően sajnálja, hogy véget ért ez a hihetetlenül izgalmas szezon, több, mint valószínű, hogy a rájátszás is hasonlóan izgalmas lett volna, de ezt ugye már nem fogjuk megtudni. Fontos kiemelni, hogy első az egészség és jelen pillanatban minden ember ugyanazzal az ellenféllel küzd. Biztosan nem volt könnyű az MKOSZ-nek meghozni egy ilyen drasztikus döntést, természetesen a játékosok a pályán szeretnének lenni és játszani, de az egészség megőrzése és a vírus megfékezése most fontosabb, bízzunk benne, hogy a következő szezon elejére mindenki egészséges lesz, hasonló erősségű bajnokságot szeretnénk játszani.

-Mi várható a folytatásban?

Arról, hogy mi várható a folytatásban nehéz nyilatkozni, hiszen jelen pillanatban mindenki azon töpreng, hogy ez a vészhelyzet meddig fog elhúzódni, úgy gondolom utána lehet gondolkodni azon, hogy kinek milyen csapata a lesz jövőre.

-Van kedvenc momentumod a 2019/20-as szezonból?

Jó kis team jött össze idén, volt pár változtatás és talán az utóbbi időszakban találta meg a csapat a megfelelő felállást, azzal a gondolattal érdemes eljátszani, hogy mi lett volna, ha a Jonesyt, a Kristófot és a Viktort is visszakapjuk. Nem szabad persze elmenni a Falco kiemelkedő teljesítménye mellett, de izgalmas lett volna a bajnokság vége.

-Hogy telnek most a mindennapjaid?

Jelenleg otthon vagyok a családommal, lényegében próbáljuk betartani azokat a dolgokat, amiket a kormány kér, vigyázva egymásra, a családtagjainkra és az idősekre is. Bevásárolni is felváltva járunk vagy a feleségem ugrik el a boltba vagy én, így fogjuk ezt az időszakot átvészelni. Esténként futni járok, jókat főzünk itthon és próbálunk minél pozitívabbak maradni ezekben a nehéz időkben.
 

Végezetül köszönjük a szurkolóknak, hiszen hétről hétre többen jöttek ki az ASE Csarnokba, vagy kísértek el minket a vidéki túráinkra, ezt a csapat is érezte, bízom benne, hogy ugyanúgy együtt folytatjuk jövőre is. Hajrá ASE, Hajrá Atomcity Brigade!

Fotó: Karácsony Tamás


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%