"Minimum ezt a szintet kell hoznom..."

2020.09.21, 14:17 Kosárlabda
Interjú a fiatal tehetségünkkel, Valerio-Bodon Vincenttel.

-2019. augusztusában csatlakoztál a csapatunkhoz, azonban az első férfi élvonalbeli szezonod a koronavírus járvány miatt félbeszakadt. Mi történt ezután, hogyan érintett ez téged, hol készültél a következő szezonra és milyen volt az utánpótlás magyar válogatott tábora?

"Ezután hazautaztam a családhoz és úgy éreztem, hogy rám fér egy kis pihenő. Többet vártam magamtól abban az évben, a COVID-tól függetlenül és ez kicsit megviselt. Kicsit el akartam szakadni a kosárlabdától, szóval körülbelül 1-1,5 hónapot a családdal töltöttem, pihentem, azt csináltam amiket szeretek, mellette otthon kondiztam saját testsúllyal. Szomorú voltam természetesen, hogy félbeszakadt a szezon, főként az edzések miatt aggódtam. Az egyéni képzéssel nem volt gondom, azt tudtam, hogy meg tudom oldani, viszont a csapatedzések hiányától tartottam, mivel ebben a sportban ez elég fontos és éreztem, hogy ki fogok zökkenni belőle.
Szerencsére egy jó barátom, az ex-honvédos Weisz Andrásnak láttam az UBT (Unique Basketball Training) képzését, vele a pihenőm után felvettem a kapcsolatot. 
Ide jártam heti 3-4 alkalommal, és a dobásomat szerettem volna elsősorban fejleszteni, mivel véleményem szerint nagyon szétesett volt. Ez volt a prioritás, de azért foglalkoztunk sok más egyéb dologgal is. Szerencsére volt 1-1, 2-2, 3-3, 4-4 elleni játék is és hétvégenként idővel létrehoztak egy Pick Up Game-et, ahova 5-5 embert hívtak el és így ott tudtam gyakorolni a csapatjátékot, illetve magamat is fel tudtam mérni, hogy a fejlődésem hol tart. Június végén felkerestük Szegedi Róbertet, akivel személyesen találkoztunk az ügynökömmel Budapesten és megbeszéltük, hogy leköltözöm egy hónapra Sopronba, ahol vele fogok mindennap két kondiedzést és heti három dobást végrehajtani. A cél a súlyom emelése volt és az izomépítés ami nagyon jól sikerült, de még mindig van hova fejlődnöm.
Ezután jött a válogatott. Az U20-as összetartásra kaptam meghívást, ami 6 napig tartott Kecskeméten. Jól éreztem magam és kiváncsi voltam a soproni felkészülésem után, hogy mennyit fejlődtem, amit itt a válogatottban fel is tudtam mérni. Jó volt újra látni a srácokat, az edzések is jók voltak viszont inkább egyéni képzésekről szóltak, sok kontaktus nem volt."

-Elképesztő formában tértél vissza a csapathoz augusztus elején, a Vasas ellen 9 pontot dobtál és 6 lepattanót jegyeztél a neved mellé, aztán jött a Brno-i torna, ahol a Levice ellen 7, majd a döntőben a Brno ellen 10 pontig jutottál. Ezután a Horváth Zoltán Emléktornán remekeltél, ott a Falco KC ellen 14 pontot és 7 lepattanót szereztél.
Hogyan értékelnéd a felkészülés ezen időszakát?

"Őszinte leszek, az előző szezonban nagyon kilátástalannak éreztem magam, de akkor is bennem volt, hogy nincs megállás, dolgoznom kell és meg lesz az eredménye. Sajnos az önbizalmam is nagyon elment, amit szerencsére a nyár alatt vissza tudtam építeni, de még ebben is van hiányosságom, ez nem a maximum. Nem akartam, hogy a munkám kárba vesszen, szóval minden edzésen és mérkőzésen úgy álltam oda, hogy a maximumot bele kell adnom vagy még annál is többet, nincs más opció. Nem gondolkoztam semmin csak tettem a dolgomat! Jó érzés, hogy kaptam lehetőséget, amit köszönök, mert ezálltal újabbnál újabb tapasztalatokat tudok szerezni és magamat is egyre jobban tudom fejleszteni.
Kicsit meglepődtem magamon azt nem tagadom, de legbelül tudtam, hogy képes vagyok rá. Úgy érzem, hogy minimum ezt a szintet kell hoznom, sőt ennél sokkal többet kell teljesítenem."

-A hab a tortán a VIII. Morgen Ferdinánd Emléktornán nyújtott teljesítményed volt, magabiztosan mozogtál a pályán, remekül dobtál a vonalon túlról is és a festékből is. A torna végén a legjobb U23-as játékosnak is megválasztottak, miután a vasárnapi játéknapon a Kaposvári KK ellen 25 pontot, 8 lepattanót és 4 gólpasszt szereztél.
Milyen érzés volt átvenni egy ilyen elismerést?

"Nagyon szépen köszönöm az elismerést, rendkívül boldog voltam. Szerintem bármelyik másik U23-as játékosunk is ugyanúgy megérdemelte volna ezt az elismerést."

-A felkészülési időszakban végig a kezdő ötösben szerepeltél. Az U23-as szabálynak köszönhetően valószínüleg Dzunic mester a bajnokságban is téged fog jelölni a kezdők közé.
Teher alatt nő a pálma?

"Nem érzem tehernek ezt egyáltalán, inkább bizonyítási lehetőségnek, főleg magammal szemben. Meg kell mutatnom, hogy képes vagyok jó teljesítményt nyújtani és stabil tagja lenni ennek a csapatnak."

-Mit jósolsz a 2020/21-es bajnokságra?

"Nem szeretek előre jósolni, mindent bele akarok adni és jobban szeretnék teljesíteni hétről-hétre, ahogy mondtam: nincs más opció számomra."

-A tizenkilencedik életévedet töltötted be idén májusban, mik a terveid a jövőre nézve?

"Minél jobban teljesíteni, hasznos tagja akarok lenni a csapatnak, és a legtöbbet kihozni magamból. Természetesen minél magasabb szintre szeretnék jutni az évek alatt, ez a cél."

-Sokan nem csak a pályáról, hanem a zenei világból ismernek. Hogyan egyengeted a zenei karrieredet? Mik a terveid ezen a vonalon?

"Jelenleg dolgozom egy nagy projekten, ha mondhatjuk így. Még sok idő lesz, amíg végzek vele, de mindenképpen tervezek egy jó videóklippet is mellé. Viszont ez egy hobbi, amit ugyan komolyan veszek és szintén vannak céljaim vele. Szóval kiderül..."


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%