"Kettőzött erővel igyekszem majd"

2017.07.29, 15:00 Kosárlabda
Az egy éves szolnoki kitérő után visszatérő Troy Barniest faggattuk döntésének hátteréről.

Mindenekelőtt üdv újra Pakson, Troy! Hogy érzed magad most, hogy újra ASE játékos lettél?

Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét Paksra szerződtem! Pályafutásom során még soha nem igazoltam olyan csapathoz, ahol korábban már játszottam. Ismerős terepre visszatérni új - de reményeim szerint nagyszerű – élmény lesz számomra.

A visszatérésed meglehetősen vegyes érzelmeket váltott ki a szurkolókból, úgyhogy beszélgessünk egy kicsit a múltról. Két évvel ezelőtt nálunk játszottál, a szurkolók egyik kedvence voltál, majd Szolnokra távoztál. Miért pont őket választottad?

A karrierem szempontjából akkor ez volt a logikus lépés. A Szolnokkal a Bajnokok ligájában játszhattam, ez pedig egy komoly sorozat, nem akartam kihagyni. Mint minden profi játékos Európában, én is igyekszem felhívni magamra a figyelmet, akkoriban pedig ez tűnt a legjobb lehetőségnek.

Az általános vélekedés szerint az utolsó hónapokban a teljesítményed mintha visszaesett volna. Mi állhatott ennek hátterében?

Mindegy, hogy melyik csapatnál játszom, mindig keményen játszom és igyekszem mindent megtenni a sikerért. A csapat érdekeit próbálom előtérbe helyezni, nem a sajátjaimat. Szeretném azt hinni, hogy az utolsó meccsek valóban gyengébb teljesítménye ellenére is megtettem mindent, amit lehetett. Sajnos valóban nem úgy alakultak, ahogyan szerettük volna, és ez a mai napig bánt. Ezért is igyekszem majd kettőzött erővel az előttünk álló szezonban, hogy ezúttal sikeresek legyünk a végjátékban.

Mi áll a visszatérésed mögött, miért minket választottál?

A visszatérésem egyik fő oka, ahogy már említettem, a befejezetlen ügyek lezárása volt. Nem sikerült túl jól az a szezonzárás anno, a biztató kezdés ellenére csak a negyedik helyen zártunk, és ez az óta is zavar. Szeretnék nekifutni még egyszer, és a maximumot kihozni az előttünk álló bajnokságból.

Beszéltél Cizmic mesterrel és a srácokkal a döntésed előtt?

A döntésem másik fő oka Teo Cizmic személye volt. Szeretem az ilyen típusú edzőket, a szenvedélyességét a mérkőzésen és az edzéseken. Hasonlóan gondolkodom én is, ezért könnyű ezzel azonosulnom. Ráadásul a korábbi csapattársaim közül Máté és János is itt lesznek, velük pedig nagyon jóban vagyok. Szoros kapcsolatom alakult ki velük az elmúlt években, boldog vagyok, hogy újra egy csapatban játszhatunk.

Végezetül pedig mit üzennél a paksi szurkolóknak?

Szeretném, ha minden paksi szurkoló tudná, hogy okkal jöttem vissza, ez az ok pedig az, hogy nyerni szeretnék! Pont úgy, mint legutóbb, mikor itt játszottam, még ha ez, akkor nem is jött össze. Erős csapatunk lesz idén és mindent meg fogunk tenni, hogy a végjátéknak bajnoki címre esélyes csapatként vágjunk neki. Izgatottan várom, hogy újra a piros – fehér – kék színeket viseljem! Hajrá ASE!

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%