"...a képzés egyik fő állomásaként tekintünk erre a bajnokságra."

2023.09.04, 09:15 Kosárlabda
Morgen Frigyes nyilatkozott a B-csoportos csapatunkról.

Morgen Frigyes az NB I. B-csoportban induló Atomerőmű SE U23-as csapatunk vezetőedzője nyilatkozott a koncepcióról és a csapatról.

 

"A vezetőség a tavalyi szezon végén úgy döntött, hogy a fiatal magyar játékosok érdekében U23-as NB I. B-csoportos csapatot is indít. Nagy öröm és komoly lehetőség ez minden játékos számára, hiszen még egy színtéren versenyezhet és ezáltal fejlődhet és tapasztalatot szerezhet. A keretet szinte csak ASE utánpótlás játékosok alkotják, akik között többen A-csoportos játékpercekért is szeretnének harcolni. A csapat rendkívül fiatalnak számít, szinte U18/U20-as korosztály, ezért türelmesen és következetesen igyekszünk dolgozni, mert a képzés egyik fő állomásaként tekintünk erre a bajnokságra.
A kosárlabda egy egyéni sport csak csapatban játszák, így megvan mindenkinek az egyéni célja, ambíciója és fejlődési lehetősége a sportág kapcsán, azonban ahhoz, hogy ezeket elérjük mindig törekszünk lépésről-lépésre haladni, ezáltal reális rövid és hosszútávú feladatokat meghatározni. Komoly elhivatottságra van szükség, hogy a csapatedzéseken kívül, a korosztálynak a megfelelő egyéni képzés, erőnléti munka és mentális felkészülés is megvalósuljon, mindez természetesen úgy, hogy a tanulás is központi szerepet töltsön be a játékosok ezen életszakaszában.
A koncepció alapján igyekszünk szorosan követni az A-csoportos csapat taktikai elemeit, több játékos is már az élvonalbeli keret tagja és ennek megfelelően ott is edz.
Nagyon jó közösséggel dolgozunk, azt gondolom mindenki fegyelmezetten és a legjobb tudása szerint készül az új kihívásokra, szóval nagyon várjuk már a 2023/2024-es szezont!"


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%