Negyedik helyen végzett a Déli Régióban serdülő csapatunk

2013.05.15, 14:11 Kosárlabda
Nem túl jó előjelekkel indultunk neki a hétvégi régiós döntőnek, amit Pécsen rendeztek.

 

Amúgy sem nagy létszámú 99-es játékosaink közül Forster Benjamin megsérült testnevelés órán így 5 hétre kiesett, Zántó Gergő térdfájása miatt hagyta ki a tornát, Major Martinnak a pénteki edzés elején „beállt” a dereka, mozogni sem tudott vele. Stier Patrik osztálykiránduláson vett részt, de amúgy sem edzett három hete, mert slatter gyanús térdét pihentette orvosi utasításra. A többiek heti edzéslátogatása is szerényre sikeredett, ki lebetegedett, ki tanulás miatt hiányzott, ki diákolimpiai mérkőzésen volt, kinek a fogszabályzó meghúzása következtében tartós fájdalmak miatt hagyta ki a hetet, többen osztálykiránduláson biciklitúráztak. Volt aki orvosi vizsgálaton volt. Egyszóval örültünk, ha hétvégén ki tudtunk egyáltalán állni valahogy.

Sajnos Major Martin egynapos pihenője kevésnek bizonyult, mert az első mérkőzés 4. percében bár 10 pontot szerzett zsinórban, jelezte nem tud tovább játszani a dereka miatt. Így gyakorlatilag hiába vertük meg eddig a pécsi ellenfeleinket az év során nem sok esélyünk maradt. Ráadásul a megmaradt csapat sem sziporkázott, jó közepes teljesítményt nyújtott vagy annyit sem.

Tehát 10:4-es vezetésünknél Martin kiszállt végleg a játékból, így megrogyott kissé az első ötösünk és 2:10-zel zártuk a hátralévő 5 percet, de így is szoros lett az első tízperc.

Második ötösünk aki általában előnnyel zár, próbált küzdeni,  Plézer Gabi és Kalmár Vitya össze is hozott néhány szép akciót, de ez is kevés volt 15:18-ra vesztettük a negyedet, bár a félidőben így is „csak” 5 pont volt a hátrányunk.A harmadik negyedben is tartottuk még magunkat, (18:20) de sajnos sok könnyű indítás kosarat kaptunk, míg nekünk ebből a műfajból nem nagyon volt, minden pontért meg kellett küzdenünk. Annak ellenére, hogy nem volt nagy variálási lehetőségünk a cserékkel (se ponterő, se védekezés), megbeszéltük egy utolsó rohamot indítunk. 44:52-vel kezdtük az utolsó felvonást és bár nem esett sok kosár, nagy változás nem történt, maradt a 8-10 pontos különbség és játékunk nem tükrözte azt, hogy van erőnk megfordítani a meccset, így a 6. percben 49:60-as állásnál ötös cserét hajtottunk végre, hogy mindenki tudjon játszani még. A következő 3 perc 2:10-es szériája végkép eldöntötte a mérkőzést, így a 3. helyért mérkőzhettünk a Dombóvár – Kosárlabda Akadémia Pécs vesztese ellen (77:71) Sajnos itt a harmadik negyedben történt egy súlyos sérülés  az egyik dobóvári játékos egy leérkezésnél eltörte az alkarját. Emiatt több mint fél órára félbeszakadt a mérkőzés, de a csapatok végül úgy döntöttek játszanak tovább. Innen is jobbulást és gyors gyógyulást kíván a paksi csapat!

 

Atomerőmű SE – PVSK
54:70
(12:14, 15:18, 18:20, 9:18)

 

ASE: Major 10/6, Rausch 3, Dorogi 3, Pupp 2, Tarnóy D. 2,

cs.: Kalmár 17, Plézer 15/6, Tarnóy B. 2, Veisz -, Tarnóy Á. -, Krasznai -, Tóth -,

 


 

A 3. helyért az Akadémia csapatával játszottunk, akit Pakson simán legyőztünk, igaz most minden magas embere itt volt, míg nekünk nem. Célunk az volt játszunk egy jó és szoros mérkőzést és ez nagyjából sikerült is három negyeden át. Sajnos hiába játszottunk ponterősebben mint az első mérkőzésen, most is minimum 20 pont ziccert kaptunk amit nem tudtunk ellensúlyozni.

Atomerőmű SE – Kosárlabda Akadémia Pécs
67:79
(20:22, 14:18, 17:16, 16:23)

 

ASE: Plézer 27, Pupp 5/3, Rausch 4, Tarnóy B. 4, Tarnóy Á.-,

cs.: Kalmár 21, Veisz 2, Dorogi 2, Krasznai 2, Tóth -, Tarnóy Á. -, Tarnóy D.-,

Meggyőződésem teljes csapattal jobban szerepeltünk volna, de ezt már soha nem tudjuk meg. A döntőben 59:57-re a PVSK legyőzte a Dombóvárt így ők játszhatnak tovább a Régiók Döntőjében.

Számunkra az MKOSZ bajnokság véget ért, de van még programunk bőven.

Május 25-én Szabadkán játszunk két mérkőzést, június 07-én Dombóváron szerepelünk, és van még meghívásunk Bajára és Szekszárdra is.

Az iskolát követő 3 hét edzőtáborról nem is beszélve.

 

Edző: Nagy Gábor


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%