Műegyetemistákkal kezdjük az új évet

2016.01.08, 17:49 Kosárlabda
A MAFC lesz az első idei vendég a Gesztenyés úton, ha meg akarjuk őrizni a pozíciónkat a tabella élén, nem hibázhatunk.  

 

NB1 - Alapszakasz, 13. forduló
Atomerőmű SE - MAFC
Paks, 2016.01.09. 18:00
U21 - 15:15
V.: Györffy P., Makovsky Sz., Praksch P. (Benczur L.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

MAFC: Misek - Lakits - Mócsán - Sihota - Siladji.

 

A három hetes pihenő letelte után ismét megindul a bajnoki meccsek sorozata, elsőként egy akár "felhozó meccsként" aposztrofálható találkozóval, ám ha így futnánk neki a holnapi találkozónak, könnyedén megüthetnénk a bokánkat. A MAFC ugyanis - bár eddig csarnokproblémái miatt csak idegenben lépett pályára - már két komoly skalpot is begyűjtött idén, a Körmend és a ZTE otthonából is győztesen távozott. Sihota és Siladji kimondottan veszélyes játékosok, és a magyarok közül is minden alkalommal akad valaki, aki elő tud lépni a légiósok mellé. Bár Garai Péter elmondása szerint Smith nem léphet pályára, végig koncentráltan kell kosaraznunk, ha meg akarjuk szerezni a győzelmet.

Legutóbb idén január 21-én csaptunk össze a Gesztenyés úton, akkor 91-57 arányban bizonyultunk jobbnak. A csapatból öten is 10 pont fölé jutottak, ráadásul mindezt 51%-os dobáspontossággal tettük, ami kimondottan jónak mondható. Ezzel most is megelégednénk, különösen a 43%-os triplamutatóval, amely vélhetően ezúttal is győzelmet eredményezne. A mérkőzés összefoglalója:

{youtube}Pf_K38Tb2nU|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Mindenképpen győzelmet várok a találkozótól, szeretném, ha megőriznénk a hazai veretlenségünket. Ezzel együtt nem értékeljük alul a MAFC játékerejét. Mindhárom sikerüket idegenben szerezték, ebből kettő igencsak bravúrosnak számít, hiszen a ZTE-t és a Körmendet sikerült elcsípniük. Jó légiósokkal rendelkeznek, akik - amennyiben jó formában vannak - rendkívül meg tudják nehezíteni az ellenfél dolgát. Sokszor kovácsolnak előnyt maguknak a remek védekezésükből. Ettől függetlenül úgy érzem, esélyesei vagyunk a meccsnek és ezzel szeretnénk is élni. Sérültünk nincs, már a fiatalok is bekapcsolódhattak a munkába.

Garai Péter: A legjobb négy közé tartozó csapattal játszunk, teljesen más céljaik vannak, mint nekünk. Ők a bajnoki címért vagy legalább döntőért küzdenek, mi pedig szeretnénk jövőre is első osztályúak lenni. Mind a magyar, mind a külföldi játékosállományuk kiemelkedő. Hazai pályán nagyon erősek. Igyekszünk a legtöbbet kihozni a saját játékunkból. Minden mérkőzés fontos a számunkra, de nem ez a legfontosabb az évben. Felszabadultan szeretnénk kosarazni, reméljük, jó hangulatú meccs kerekedik ki belőle, csakúgy, mint legutóbb, Sopronban. Smith nem játszik holnap, mindenki más igen.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%