Most két negyed is elég volt a győzelemhez

2013.12.05, 08:41 Kosárlabda


 

A  hetedik U18-as mérkőzést játszottuk le a kiemelt bajnokság keretében a MAFC otthonában, a Menyecske utcában.

Az elmúlt mérkőzéshez hasonlóan enyhén szólva gyenge kezdést produkáltunk  ( 7. perc 6:20 ). Az időkérés alatti eligazítás hatott, miután sikerült felhívni a csapat figyelmét, hogy már megy a mérkőzés, és meg kellene próbálni azokat a feladatokat megoldani, amiket megbeszéltünk. Ezt követően az utolsó két és fél perc már 9:2 lett ide, de ez csak ahhoz volt elég, hogy ellenfelünk látó távolságba kerüljön ( 15:22 ).

Szerencsére a folytatás már ellentétes folyamatokat hozott, feljavult védekezésünknek és pontosabb támadójátékunknak köszönhetően eredményesebbek lettünk. Ebben jelentős szerepe volt a héten alig edző Miholics Bencének , aki jókor dobott hármasaival okozott „meglepetést” ellenfelünknek . Jó volt nézni Gombos Ádi csupaszív játékát és a Kollár, Antóni, Papp trió is belelendült. Így a félidőben már 34:40 volt ide. Némi borulátásra, hullámzó játékunk mellett viszont az adott okot, hogy a két Márk négy személyi hibával rendelkezett már a jegyzőkönyvben.

A harmadik játékrész elején ismét Miholics Bence köszönt be két triplával és egy duplával, majd Veisz Alex „sokkolt” egy triplával és egy duplával a padról. Ebben a szakaszban jól vészeltük át Papp Márkó hiányát, a csapat jó egyéni  teljesítményekkel  ( Miholics , Gombos, Antóni, Veisz ) húsz pont előnyt gyűjtött össze.

Bár győzelmünk nem forgott veszélyben, de tetemes előnyünkből sikerült leadni az utolsó negyedben, miután kihagyott ziccereink és eladott labdáink folytán 6:13-ra hoztuk az utolsó öt percet. Sajnos a jó teljesítmények mellett gyengécskék is akadtak és „balatonosak „ is. Magas embereink vérszegény játékán egy darab, véletlenül itt telelő szúnyog is éhen halt volna. ( Ennek kicsit, de csak kicsit mond ellen, hogy Meixner Márk azért szerzett 4 támadó lepattanót, ami sajnos nem jellemző rá, bár nem lenne baj ha szokásává válna. )

Mivel ellenfelünk nem készített a mérkőzésről ( bár kötelező ) statisztikát, a sajátunkból kitűnik, hogy négyen is tíz pont fölött voltak ill. kiemelkedik  Antóni Csanád 15 lepattanója és 6 szerzett labdája. Negatív oldalon említhető, hogy 18 ziccert vagy közeli dobást hibáztunk és hoztuk a szokásos 22 eladott labdával  a már- már  „megszokott átlagot”.

A szezon során szinte  már mindenkinek voltak jó pillanatai és teljesítménye, és az ember néha eljátszik a gondolattal, mi lenne ha egyszer egy időben mindenki elkapná a fonalat. De ez egyelőre nem valósult meg ( sajnos az okok jó részét ismerjük ), de jó volna ha nem maradna  csak hiú ábránd. Így nem marad más hátra próbálunk készülni a következő fordulóra, ahol a Bp. Honvéd jön Paksra és megpróbálni megőrizni a hazai veretlenségünket ill. visszavágni a pesti zakóért.

 

Atomerőmű SE – MAFC
83:70
(15:22, 25:12, 28:14, 15:22)

 

ASE: Papp 22/3, Antóni 12/3, Kollár 12, Sterczer 4, Meixner 4

cs.: Miholics 14/12, Gombos 8, Veisz 5/3, Fazekas 2, Molnár, Dávid


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%