Másodszor is megpróbáljuk bevenni Fehérvárt

2016.04.05, 18:12 Kosárlabda
A Szolnok elleni sikerből erőt meríthetünk a folytatásra. Tóth Ádám továbbra is harcképtelen, nélküle vesszük fel a harcot a Branislav Dzunic legénységével.

 

NB1 - Középszakasz, 4. forduló
TLI-Alba Fehérvár - Atomerőmű SE
Székesfehérvár, 2016.04.06. 18:30
V.: Cziffra Cs, Pálla Z., Török R. (Benczur L.)

Várható kezdőcsapatok
ALba: Cherry - Myles - Spurlock - Pearson - Lóránt

ASE: Kovács - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Watkins

 

Két rettenetes meccs után legutóbb derült égből villámcsapásként csaptuk meg a Szolnokot, mégpedig olyan simán, amennyire csak egy ilyen rangadón lehetett. A csapatjáték gördülékenyen működött, járt a labda, szebbnél-szebb akciókat vezettünk, ráadásul a dobásokkal sem álltunk hadilábon. A közönség legnagyobb megelégedettségére végre újra azt játszottuk, amit tudunk, és aminek köszönhetően holtversenyben első helyen zártuk az alapszakaszt. Ez volt a mi CSAPATUNK, ez végre az a brigád volt, melynek játéka láttán újra elhittük, hogy bizony akár a végelszámolásnál is lehet keresnivalónk.

Azt a Körmend elleni vereség azonban akkor is ott van a tarsolyban, bárhogy is játszottunk legutóbb, azt meg nem történtté tenni már nem lehet. Ellenben kijavítani igen, mégpedig egy idegenbeli sikerrel, talán éppen Székesfehérváron. Miért is ne, hiszen legutóbb is mindössze nagyjából öt másodpercre voltunk a bravúrtól, ennyi volt vissza, mikor faultoltuk Myles, aki nem hibázott a vonalról és hosszabbításra mentette a meccset. Talán most sikerül? Egy biztos, ha úgy küzdünk és játszunk, mint azt szombaton tettük, akkor meglesz rá az esélyünk.

Ami az idei két meccsünket illeti, ősszel mind a négy negyedet nyerve, összességében simán húztuk be a meccset az Alba ellen. A 96-81-es sikerrel végződő meccsen, mint általában, a csapatjáték dominált részünkről, melyről mindennél többet elmond, hogy hatan is elérték legalább a tíz pontot:

{youtube}RdwHTis22N8|525|400|0{/youtube}

A nagyjából egy hónappal ezelőtt megrendezett visszavágón elég rosszul kezdtük a meccset, az első hat-hét percben az Alba bucira vert minket, ám utána magunkhoz tértünk, és megfordítottuk a meccset. a találkozó végül a fentebb már említett körülmények között hosszabbításba torkollott, melyben a lélektani előnyben lévő Alba végül behúzta a győzelmet. A  108-103-as Alba sikerrel végződő meccsen, mint a hazain, szintén hatan érték el legalább a tíz pontot, ám a védekezésbeli hiányosságok, valamint a vastagon elveszített lepattanócsapata miatt ez ezúttal kevésnek bizonyult:

{youtube}zrPGJoP6FFU|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Dzunic Branislav, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Minden meccs különböző, minden meccs ragadó és mindegyik fontos. A legfontosabb, hogy koncentráltan játsszunk. Vannak dolgok, amiket még mindig nem csinálunk elég jól, ezeken próbálunk javítani. Olyasmik ezek, amikről már sokszor beszéltem év közben. De továbbra is közel vagyunk a tűzhöz és harcolunk. Higgadtnak kell lennünk a fontos pillanatokban. Meg kell ragadni azokat az alkalmakat, amikor el lehet dönteni egy meccset. Hogy ez a végjátékban vagy a meccs közben jön el, azt előre nem tudhatjuk, a lényeg, hogy ilyenkor képesek legyünk odafigyelni és kihasználni az alkalmat. Mindenki egészséges, teljes kerettel készülünk.

Schmidt Béla: Legutóbb egy hosszabbításos meccset játszottunk Fehérváron, ami elég hektikus mérkőzés volt, nagyon rosszul kezdtünk, aztán fordítottunk, mégis kikaptunk végül. A Szolnok elleni találkozó után nyilván kicsit bizakodóbbak vagyunk, mint a középszakasz első meccseit követően, de tudjuk, hogy nagyon veszélyes ellenféllel találkozunk. Az Alba fizikálisan az egyik legerősebb csapat, külső dobásaik, gyors indításaik egyaránt veszélyesek. Belső poszton Tóth Ádám hiánya miatt hátrányban leszünk. Centerünknek a fejsérülése után most szedik ki a varratokat és nem engedték az orvosok a játékát. Természetesen így is szeretnénk nyerni, nem is lehetetlen vállalkozás, csapatként jól kell teljesítenünk, összeszedetten játszanunk és végig meccsben maradni, hogy legyen esélyünk a végén a győzelemre.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%