Litván hátvédet igazoltunk

2016.07.04, 06:48 Kosárlabda
Laurynas Samenas három éve már dolgozott együtt vezetőedzőnkkel, akkor 15 pontos átlagával a litván bajnokság egyik legjobb dobója volt. Két további igazolásunk is volt, Sömenek Martin és Bagó Martin is elkötelezték magukat a csapathoz.

 

A 27 éves 192 centis játékos elsősorban kettes poszton érzi jól magát, de labdabiztosságának és játékintelligenciájának köszönhetően irányítóként is helyt tud állni. A korábban a litván korosztályos válogatottakban is megfordult játékos tavaly az első osztályú Juventus csapatát erősítette, akikkel a litván bajnokság mellett a FIBA Eurpoe Cup-ban is szerepelt, míg az azt megelőző két évet a német első osztályban szereplő Trier gárdájánál töltötte. Ezt előzte meg a Siauliainál töltött idénye, ahol együtt dolgozott Petrauskas mesterrel. Vezetőedzőnk szerint Samenas személyében egy remek kézzel megáldott, jó képességű és szellemiségű, igazi harcos játékost sikerült igazolni, aki erőssége lehet a csapatnak.

Ami a másik két igazolást illeti, a 23 éves körmendi nevelésű Sömenek legutóbb a másodosztályú Salgótarjánban pattogtatott, ahol négyes poszton számolt vele Czigler László vezetőedző. A két méter magas Sömenek remekül meg is állta a helyét, körmendi neveléshez híven elsősorban gyilkos tripláinak köszönhetően, melyeket közel 40 százalékkal értékesített.

Új igazolás még a húsz éves Bagó Martin, aki Szombathelyről teszi át a székhelyét Paksra. A 205 centi magas, négyes és ötös poszton bevethető fiatal az U20-as válogatott bő keretében is ott volt idén, ám a keretszűkítés után már nem utazott el a társakkal a spanyolországi edzőtáborba. Újdonsült centerünk a mögöttünk hagyott idényben nem sok lehetőséget kapott Kálmán Lászlótól, remélhetőleg nálunk meg tudja mutatni, miért is tartják korosztálya egyik nagy ígéretének.

Szakosztályvezetőnk Jan Pavlik így nyilatkozott a két fiatalról:

"Bagó Martin és Sömenek Martin előtt nagy feladat áll, két távozó kulcsjátékosunkat, Eilingsfeld Jánost és Tóth Ádámot kell pótolniuk. Nyilvánvalóan nem várható el tőlük, hogy az első perctől fogva helyettesíteni tudják a két válogatott játékost, azonban megfelelő szellemiséggel és kemény munkával mindkét Martin eljuthat arra a szintre, hogy az alap rotáció tagjai legyenek. A csapatnak egyértelműen szüksége van rájuk, így kizárólag a két játékoson múlik, hogy milyen szerepet tudnak maguknak kiharcolni. Bízzunk benne, a hasznos tagjai lesznek csapatunknak, és mindketten bebizonyítják majd, helyük van egy ilyen nagy múltú klubnál, mint az Atomerőmű SE."

Samenas egy, míg Sömenek és Bagó 1+1 évre kötelezte el magát hozzánk. Ezzel már csak két kiadó hely maradt a keretben, amelyek egy hármas-négyes és egy négyes-ötös poszton bevethető játékosra várnak. Kiszemeltek természetesen már vannak, és most, hogy edzőnk válogatottbeli elfoglaltsága véget ért (harmadik helyen zárt a litván U17-es válogatottal a spanyolországi VB-n), minden bizonnyal fel is gyorsulnak a dolgok egy kicsit. Mint arról szakosztályvezetőnk már korábban beszámolt, egyelőre az a terv, hogy a maximális öt helyett négy légióssal indulunk neki a szezonnak, aztán meglátjuk, szükséges-e további erősítés, és ha igen, milyen poszton.

{youtube}4UmfV_-c7ac|525|400|0{/youtube}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%