Közel 30 ponttal nyertünk

2020.03.07, 21:10 Kosárlabda
Omar Calhoun bemutatkozása jól sikerült.

Atomerőmű SE - Kaposvári KK: 91 - 65
(18-21, 25-11, 24-19, 24-14)

Bajnokság, 20. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok, 800 néző
V.: Földházi T., dr. Mészáros B., Boros T. (Forrai S.)

ASE: Evans 19/12, Calhoun 15/6, Faust 6, Lóránt 14, Putney 11/3.
Csere: Kis 4, Kovács Á. 15/9, Velkey 3/3, Jackson 4, Szalai -, Valerio Bodon -.

KKK: Davis 8/6, Norfleet 13/6, Csakarevics 5, Hendlein 7, Dramicsanin 11/3.
Csere: Baki 2, Lalic 9, Krnjajski 8/3, Bogdán 2.

A feldobás után a Kaposvár hozta el a labdát az ASE Csarnokban, de Putney résen volt és egy labdaszerzést követően óriásit zsákolt a másik oldalon. Shannon és Nick is betalált, jól járattuk a labdát. Putney elképesztő energiával kezdte a mérkőzést, egy euro step-et követően Hendlein Rolandot zsákolta át az amerikai játékos. Pár perces kosárcsend után Kis Raul talált be közelről, amire másodperceken belül érkezett a válasz a másik oldalon. Az utolsó percre kanyarodva már átvette a vezetést Ivkovic gárdája, miután Davis eresztett el egy hárompontost a vonalon túlról. (17-20) Putney kispadra kerülésével az energiánk is alábbhagyott, nem volt meg az a tűz a csapatban, mint az első percekben. (18-21)

Jót tett a két negyed közötti szünet, a második etap elején szervezettebben játszottunk és Omar Calhoun is megszerezte az első pontjait ASE mezben, Shannon passza után a vonalon túlról volt eredményes a friss igazolásunk. (30-24) Feljavult a védekezésünk, de a negyed feléig nem sikerült nagyobb előnyre szert tennünk. Rengeteget állt a játék ebben a negyedben, ez kicsit kizökkentette a csapatot a ritmusból, de az etap végére feltüzeltük magunkat és 11 ponttal tudtunk ellépni a Kaposvártól. (43-32)

Dramicanin kosarával kezdődött meg a második félidő a Gesztenyés úton, majd Norfleet is betalált a kék mezeseknél. A mi oldalunkon a pontokat Shannon Evans kezdte el szállítani, később Omar Calhoun is becsatlakozott, a hármas mezszámú játékosunk a negyed végén 12 pontnál és 4 lepattanónál járt. A mérkőzés képe nem változott a harmadik etapban sem, mi diktáltuk az iramot a Kaposvár csak futni tudott az eredmény után. Kovács Ákos egy dudaszó előtti triplával beállította a harmadik negyed végeredményét: 67-51

Az utolsó felvonást magabiztosan kezdtük, Kis Raul védekezésben, Putney és Shannon támadásban remekelt. A vendégek nem tudtak már közelebb kerülni a piros-kék mezeseinkhez, így a szünet utáni első mérkőzésünket -re nyertük meg, ezzel 13 győzelemmel és 7 vereséggel a tabella harmadik helyén maradtunk. A soron következő mérkőzésünket Oroszlányban fogjuk játszani az OSE Lions vendégeként 2020.03.11-én, szerdán.

 

Dzunic Branislav: Azt gondolom, hogy sok energiával játszottunk, első sorban a szerzett labdákból és a gyorsindításokból szerzett pontokból lehet ezt látni. Jobb volt a védekezésünk, de még mindig sok hibával játszunk. Örülök neki, hogy három vereség után sikerült nyernünk.

Stojan Ivkovic: Gratulálok a Paksnak, 25 perc után látni lehetett, hogy nincs mit keresnünk ma a Gesztenyés úton. A Paks megmutatta a mai napon, hogy miért számít jó csapatnak a bajnokságban.

Justin Jackson: Egész héten a védekezésen dolgoztunk, Báne sokszor említette, hogy jobban kell kommunikálni, ezt sikerült megvalósítanunk ma.

Hendlein Roland: Küzdelmes mérkőzés volt, gratulálok a Paksnak, jól játszottak. A végén közel 30 pontos végeredmény alakult ki, de úgy gondolom, hogy nem ez volt a legfontosabb mérkőzés a szezonban, a Pécs elleni mérkőzésre koncentrálunk, megpróbálunk mindent megtenni, hogy megnyerjük a meccset.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%