Kilenccel volt jobb a nyíregyháza szombaton

2021.12.18, 22:47 Kosárlabda
Idegenben maradtunk alul.

Hübner Nyíregyháza BS – Atomerőmű SE
83 – 74
(24-26, 18-16, 16-15, 25-17)

Nyíregyháza: Johnson 27/3, Kiss -, Bryce 22/12, Pipiras 4, Suárez 18/6
Cserék: Bus -, Bazsó -, Mokánszki -, LeDay 12

Paks: Brown 24/15, Frank 6/3, Brzoja 3/3, Eilingsfeld 16/3, Goins 5/3
Cserék: Kovács 8, Taylor 10/6, Buljevic 2

Suarez lefordulós kosarával indult a találkozó, erre Ken Brown válaszolt a mi oldalunkon egy hárompontossal, majd Frank Áron remek gólpassza után Eilingsfeld volt eredményes. Másodpercekkel később Mislav Brzoja bepassza után ismét a magyar válogatott játékosunk volt eredményes, jó energiával indítottuk a találkozót. A negyed felénél becsúszott pár hiba, a hazaiak három kosarat szereztek zsinórban, ezzel 14-9-re léptek meg. Ekkor kért időt először Petar Mijovic mester. Suarez és Johnson vitték a nyíregyházi csapatot a hátukon az első negyedben, nálunk azonban csak Eilingsfeld és Brown szereztek pontokat. Utóbbi triplájával két perccel az első etap vége előtt kiegyenlítettünk. (20-20) Frank Áron ismét remekül vette észre a festékben pozícióba kerülő Kenny Goinst, aki egy könnyű ziccerrel fejezte be a támadásunkat, majd a félpályánál Kovács Ákos szerzett labdát, Kenny Goins fejezte be ismét az akciónkat. (24-26)

A második etapot Mislav Brzoja hárompontosa nyitotta, fegyelmezetten és jó iramban játszottunk. Sokszor szakadt meg a játék szabálytalanságok miatt a negyed elején, ez talán ki is zökkentett minket a ritmusból, a hazaiak a negyed közepénél kiegyenlítettek, majd Johnson két büntetőjével átvették a vezetést. Az időkérés után két gyors kosárral visszahoztuk a lendületet a csapatba, de a félidő végéig szoros maradt a mérkőzés. (42-42)

Eilingsfeld triplájával indítottuk a második félidőt, erre azonnal jött válasz a fehér mezesektől. Az öt pontos előnyünk hamar elfogyott, sokat hibáztunk a mérkőzés ezen periódusában, Johnson kosarával ismét a Nyíregyházánál volt az előny, másodpercekkel később Ken Brown megdobta a huszadik pontját, az előny ismét nálunk volt. Az utolsó negyedre 58-57-es állással mehettünk.

Kapkodva kezdtük az utolsó felvonást, a hazaiak kihasználták a hibáinkat, Leday hatalmas zsákolása csak olaj volt a tűzre. Taylor kettesével tartani tudtuk magunkat, de Suarez faulttal együtt értékesített kosara ismét a „cápáknak” kedvezett. A labdaszerzésünk után Taylor állt bele egy triplába, ezzel kiegyenlítettünk a lehető legjobbkor. Szoros, fizikális mérkőzés volt a szombati, a negyed felénél úgy tűnt, ebből egylabdás meccs lesz. Pipras, Bryce, Johnson és Leday kosaraival két s fél perccel a végső sípszó előtt 10 pont lett a hazaiak előnye, Mijovic mester időt kért. Kovács Ákos kosarával jöttünk vissza a technikai megbeszélésről, percek óta ez volt az egyetlen értékesített dobásunk. Két büntető a nyíregyházánál, majd Goins triplája volt jó, ez azonban már késő volt, a nyíregyháza 83-74-re diadalmaskodott.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%