Kecskeméten zárjuk a középszakasz első körét

2015.03.27, 22:30 Kosárlabda
A "szokásos" sérültek (Tóth, Jones és Wise) hiányában nem mi vagyunk az esélyesek, de ehhez lassan már hozzászokunk. A túloldalon Kinney és Mészáros játéka kérdéses.

 

 NB1 - Középszakasz, 5. forduló
KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE
2015.03.28. 19:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V: Földházi T., Benczur T., Minár L. (Fekete)

Várható kezdőcsapatok
KTE: Pongó Ma. - Kovács - Deresimovic - Ivosev - Barovic

ASE: Dugat - Medve - Evans - Körtélyesi - Szabó

Szerdán nagy küzdelem árán, minden energiánkat módosítva sikeresen vettük a Kaposvár támasztotta akadályokat, és a Sopron, valamint a Szolnok elleni vereségek után végre győztesen hagytuk el a pályát. A csapat - mint azt már többször megírtuk - centerei hiányában nincs könnyű helyzetben, sőt. Érdekes, hogy ennek ellenére a lepattanócsatákat nagyjából egálra sikerült kihoznunk az elmúlt mérkőzéseken, és ha nem lett volna annyira gyenge a hárompontos dobószázalékunk a Sopron ellen, valószínűleg, így is papírforma szerint egy szolnoki vereség mellett két győzelemmel állnánk három meccs után. A Kaposvár elleni siker egyik kulcsa a fegyelmezett és pontos játék volt, amely az eladott labdák számában mutatkozott meg - mindössze öt alkalommal adtuk el a játékszert a teljes mérkőzés során, ami kiemelkedően jónak számít. Ha holnap Kecskeméten is hasonló eredményt szeretnénk elérni, akkor valami hasonlót kell nyújtanunk. A KTE játékát már ismerjük, kemények és nem félnek odaütni, a játékosok pedig roppant fegyelmezetten teszik a dolgukat, és igyekeznek hibára késztetni aktuális ellenfelüket. Nem mi leszünk az esélyesek, ez biztos, azonban koncentrációval, odafigyeléssel, kellő agresszivitással és egy átlagosnál kicsit jobb dobóteljesítménnyel akár meglepetést is okozhatunk a Messzi István Sportcsarnokban.

 

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Stojan Ivkovic: "A felsőházi rájátszásban már nincs könnyű meccs, itt már nincs helye a sírásnak. Éppen ezért nem is akarok foglalkozni a problémákkal, aki pályára lép, azt úgy veszem, hogy teljesen egészséges. Nekünk komoly hátrány, hogy a Paksnak nincs centere, jobban örültem volna, ha teljes kerettel érkeznek hozzánk. Természetesen hazai pályán szeretnénk nyerni, remélem sok néző kijön és szurkolásával győzelembe hajszolja bele a csapatot."

Branislav Dzunic: "Nagyon sokat dolgoztunk a Kaposvár elleni sikerért. A játékosok a végletekig harcoltak, és nagyon sok energiát mozgósítottak a győzelem érdekében. A korábbi meccsekhez képest kevesebb eladott labdánk volt, és a dobószázalékunk is javult. Nekünk ebben a szerkezetben minden meccs nehéz, nem csak a Kecskemét elleni. Nagyon nem könnyű centerek nélkül játszani, de nem akarok állandóan ezzel foglalkozni, hiszen a hadra fogható játékosaink a maximumát adják. Majd meglátjuk, hogy a KTE ellen ez mire lesz elég. Az biztos, hogy senki nem adja fel, tesszük a dolgunkat, ahogy eddig is. A Kecskemét erős, szervezett csapat, amely tudja, hogy mit akar játszani védekezésben és támadásban is. Sérült fronton annyi a változás, hogy Luka Markovics már tud játszani."

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%