Jó iramú meccsen vertük a horvátokat

2017.09.16, 09:41 Kosárlabda
Jabarie Hinds parádés játékára nem volt ellenszere az eszéki csapatnak.

Felkészülési mérkőzés
Atomerőmű SE – KK Osijek
78-65
(18-18, 22-15, 18-15, 20-17)
Paks, 2017.09.10.

ASE: Hinds 24/3, Allen 16/3, Medve 6/6, Barnies 20, Ogunyemi 7.
Cs.: Garamvölgyi -, Williams 5, Gulyás -, Pajor -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Osijek: Jois 12, Kradina 8, Sarac 2, Taylor 14, Maruulin 10/6.
Cs.: Boban 2, Dosen 3/3, Vruic 14/3.
Vezetőedző: Vladimir Krstic

Jabarie Hinds triplájával indult a mérkőzés, amihez a következő három és fél percben hozzátett még öt pontot, így az első negyed felénél gyakorlatilag egálra állt a komplett eszéki csapat ellen. A döntetlen aztán a negyed végére is megmaradt, igaz ehhez kellett hat pont a társaktól is, de Jabarie 12 pontja így is megsüvegelendő volt.

A második negyednek, aztán ha lehet, még nagyobb harci kedvvel szaladtunk neki, sorra szereztük a labdákat, az Eszék szinte dobásig nem tudott eljutni. Ebben is irányítónk járt az élen, öröm volt nézni, ahogy terrorizálta az ellenfél labdás emberét. Az agresszív védőmunkának meg is lett az eredménye, szép lassan elkezdtünk meglépni, amiben Medve sikeres hármasai is sokat segítettek. A negyed derekára tucatnyi pontra hízott az előnyünk, ám ekkor elkövettünk néhány hibát védekezésben, az ellenfél pedig büntetett, így a nagyszünetre mindössze hét maradt meg belőle.

A tíz percig tartó nagyszünet után ismét egymásnak estek a felek, szerencsére újfent a jobbik arcunkat mutattuk védő oldalon, a horvátok számára pedig helyenként a labda felhozatala is akadályt jelentett. Viszont ha átjutottak az első szűrőn, úgy a faultoktól tizedelt magasember sorunk átjátszása már viszonylag könnyen ment számukra, így nem tudtunk ellépni tőlük. Cizmic mester megpróbálta időkéréssel rendezni a problémát, és bár csak részsikert aratott, így is sikerült tízre visszatornázni az előnyt.

Hullámzóan kezdődött a záró felvonás, hol az egyik, hol a másik fél futott egy jobb periódust, de ezzel együtt is őriztük a tíz pont körüli különbséget. Pedig nem volt egyszerű dolgunk, mert Williams egy esés miatt már a harmadik negyed közepe óta nem tudott pályára lépni, Ogunyemi és Garamvölgyi pedig 4-4 faulttal próbálták megtartani ellenfeleiket. A történet minden esetre jól végződött, a csapat győzött, a közönség pedig helyenként kimondottan szép akcióknak tapsolhatott, valamint élvezhette a klasszis teljesítményt nyújtó Jabarie Hinds játékát.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%