Heroikus győzelem az Alba ellen!

2024.10.09, 10:38 Kosárlabda
Teltház előtt húztuk be az első hazait.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – II. forduló
Atomerőmű SE – Alba Fehérvár
92 – 85
(26-20, 20-22, 23-25, 23-18)

Chandler 25/6, Benke 22/9, Eilingsfeld 16, Lockett 13/3, Joseph 7/3, Lake 5, Révész 4, Halmai -, Géringer -, Kékesi -, Dorogi -, Kucsora -

Eilingsfeld hárompontos próbálkozása csorgott le a gyűrűről az első percben, a túloldalon viszont Vojvoda szerzett két pontot, erre Chandler válaszolt, majd Eilingsfeld zsákolt. Chandler ellen követtek el egy sportszerűtlen faultot, az amerikai irányítónk mindkét büntetőt értékesítette, a bedobás után pedig Lockett is megszerezte az első pontjait, remek iramban játszottunk. (9-4) Vojvoda találatával szépített az Alba, ezt követően viszont beindult a „Chandler-show” és 15-6-ra meg tudtunk lépni, időt kértek a vendégek. Vojvoda triplájával folytatódott a mérkőzés, a kék mezeseknek több esélye is volt a tovább zárkózásra, azonban Filipovity és Vojvoda dobásai is kimaradtak, Chandler azonban ismét betalált. (17-11) Révész duplája után Vojvoda büntetőzött, majd egy remek leválást követően Eilingsfeld zsákolt. A hangulatra és a színvonalra nem lehetett panasz, sorra jöttek a szebbnél-szebb kosarak mindkét oldalon, végül az első etapot 26-20-as eredménnyel zártuk.

Eilingsfeld ziccere után Thomas talált be kétszer, majd Yasiin Joseph is megszerezte az első pontjait ASE mezben. Még mielőtt túl közel tudott volna férkőzni a vendég gárda Eilingsfeld gondoskodott a tisztes távolságról, Jonesy ekkor már 10 pontnál járt. Krivacevic és Nichols pontjaival mindösszesen két pontra zárkózott a fehérvár, időt kért Kostas mester, hogy rendezni tudjuk a sorainkat. (34-32) Kissé vontatottra sikeredett a második negyed közepe, rengetegszer állt meg a játék, videózás vagy személyi hiba miatt, ez kicsit ki is zökkentett minket a ritmusból. Az félidő előtti hajrát megnyomtuk, Benke ziccere után Joseph triplája következett, az első 20 perc eredménye így 46-42 lett.

Eric Lockett három pontjával indult a harmadik 10 perc, erre Nichols válaszolt, aki már 16 pontnál járt. Kiélezett párharc folyt a pályán, nem tudtunk elszakadni az Albától, végig 2-3 ponton belül voltak Vojvodáék, Benke azonban a hátára vette a csapatunkat, triplákkal, labdaszerzéssel, zsákolással tartotta a fiúkban és a közönségben is a lelket. (62-60) A mérkőzésen először tudott egyenlíteni a vendég gárda Horne duplája után. (62-62) Joseph és Révész kettesei nagyon jókor jöttek, Nichols azonban a vonalon túlról talált be. Benke tripla, Krivacevic zsákolás, a feszültség szinte mérhető volt a csarnokban. (69-67)

Filipovity triplájával átvette a vezetést az Alba a negyedik negyed első percében, majd Nichols összeszedte az ötödik személyi hibáját is, így a vendégek 19 pontos játékosa a cserepadra kényszerült. Benke büntetője után Eilinsgfeld harcolt ki két dobást, zúgott a „mindent bele” rigmus. Vojvoda villant kétszer a triplavonalon túlról, ezt Benke Szili orvosolta egy duplával a túloldalon, az utolsó 6 percre 74-76-os állással kanyarodtunk. Lake kipontozódása után Révész állt vissza, rendkívül szoros végjáték elé nézhettünk, 3:17-el a vége előtt 79-80 volt az állás a székesfehérvári gárda javára. Eilingsfeld két büntetője után Benke is betalált, az előny ismét nálunk volt. Lockett remek ütemben tört be a palánk alá, két pontot ért az akció, majd Chandler harcolt ki egy faultot, majd egy iszonyatosan nagy triplát vágott be. (88-80) Filipovity szépített egy duplával, majd egy triplával, 21 másodperccel a végső dudaszó előtt ismét visszajött három pontra a vendég csapat, időt kértünk. (88-85) Chandler és Eilingsfeld még értékesítettek két-két büntetőt, ezzel beállítva a végeredményt. (92-85)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%