Győzelemmel indított Schmidt Béla

2018.11.23, 20:40 Kosárlabda
A második negyedben dőlt el igazán a találkozó.

NB1. Alapszakasz – 9. forduló
Atomerőmű SE – DEAC
85 - 76
(28-27, 24-15, 13-13, 20-21)
Paks, 2018.11.23.

ASE: Kovács Á. 4, Evans 21/9, Faust 8, Trajkovski 18/6, Eilingsfeld 10.
Csere: Jevtovics 17, Medve M. 7/3, Horváth K. -,

DEAC: Dugat 14/3, Manigat 8/6, Ivosev 17/6, Boriszov 16/3, Amigo 11.
Csere: Omenaka 6, Bognár -, Velkey 2, Polyák 2.

 

Remek energiával kezdtük a mérkőzést, a feldobást követően Fausthoz került a labda, majd Eilingsfeld óriási erővel húzta a gyűrűbe a labdát. A vendégeknél Amigo szerezte az első pontokat, amire Evans rögtön tudott reagálni egy gyönyörű jobbhoroggal. (6-2) A palánk alatt hatalmas harcok voltak mindkét oldalon, Borisov és Bojan is megküzdött az értékes kétpontosokért, de a dinamikus és összeszedett támadásainknak köszönhetően az iramot mi tudtuk diktáltni, de a védekezésben becsúszott egy-két hiba, így a DEAC-nak szinte minden pontunkra volt válasza, a negyed felére át is vették a vezetést a vendégek. (17-18) Jevtovic érkezett a kispadról és a büntetői után Henry Dugat vágott be egy triplát a sarokból, de Nikola úgy fordult le az ellenfeléről a festékben, ahogyan a nagy könyvben meg van írva, így 21-21-re módosította az állást. Az első 10 perc utolsó perceiben a Debrecen továbbra is nagy nyomást gyakorolt ránk, Borisov szinte megállíthatatlan volt, 12 pontot dobott ebben az etapban. Az utolsó percben Evans előbb beszórt egy triplát, majd óriási gólpasszt adott Jevtovicnak, így átvettük a vezetést 28-27-re.

A második negyedet visszafogottabban kezdtük, az első percek inkább a DEAC-nak kedveztek, de Jevtovicot nem tudták megfogni a palánk alatt, remekül harcolta ki a helyzeteket és értékesített a kétpontosokat. A védekezésünk viszont feljavult, így több debreceni támadást is meg tudtunk állítani, amiből Kovács Ákos és Medve Máté is pontot tudott dobni, útóbbi ráadásul egy triplát vágott be aminek köszönhetően 5 ponttal léptünk meg az ellenfelünk elől. A második felvonás felére összekaptuk magunkat, Eilingsfeld János és Faust is eredményes volt, előbbi már 8 pontnál és 2 lepattanónál járt. Borisov és Manigat kosarai azonban komoly gondokat jelentettek, a debreceniek végig „ott lógtak a nyakunkon”, így 7 perc elteltével 44-41 volt az állás. A negyed végén Faust kiválóan helyezkedett és a labdaszerzése után óriásit zsákolt, ezzel mégjobban feltüzelte a remek hangulatot teremtő közönséget. A folytatásban a támadásainkat sorra elkapkodtuk így többször is dobott pont nélkül igyekeztünk vissza védekezni, de Faust büntetőjével megtört a jég: Bojan és Faust kosaraival 10 pontos előnnyel zártuk ezt a játékrészt.

A harmadik etapot Evans triplája nyitotta meg, majd Amigo nagyon nehéz helyzetből, két ASE védő kezei mellet dobta be a ziccert, szerencsére az ekkor 14 pontos Evansnek erre is volt válasza, ráadásul két közeli dobást is bedobott, ezzel tovább növeltük az előnyünket. (59-46) A vendégek a negyed közepére feltüzelték magukat, a Dugat-Ivosev-Borisov hármas pontjai közelebb hozták őket az ASE-hoz. A mérkőzés ezen periódusában már korántsem voltunk olyan szervezettek, mint korábban. Rendre maradtak ki a fontosabbnál fontosabb kosarak, a védekezésünk sem volt elfogadható, így mindenképpen valami változást kellett eszközölni. Az ekkor még 9 pontos Trajkovski váltotta Eilingsfeldet, így rá maradt a palánk alatti munka. Jevtovic a közönség „Let’s go ASE, let’s go” vezényletére megtáltosodott és a védőlepattanó után a festékben is megodlotta a rá tűzött feladatot. A negyedet így 65-55-el zártuk.

Az utolsó 10 perc elején Trajkovski remekelt, előbb egy támadólepattanót pöcizett vissza, majd a három pontos vonala mögül volt eredményes. Ezt Shannon Evans tetőzte egy triplával így 16 pontra módosítottuk a két csapat közti különbséget. A folytatásban mindkét oldalon döcögősebben ment a játék és a két csapat közül inkább a DEAC kapta el a fonalat a végjátékban. Olyannyira, hogy 3 perccel a vége előtt egy 0-9-es rohamba szaladtunk bele, így a vendégek nyolc pontra zárkóztak fel. A kosár nélküli perceket végül Evans törte meg egy gyors betörés végén dobott ziccerrel, amire a Debrecennek egyből volt válasza Velkey kosarával. Az utolsó percekre kijavítottuk a hiányosságokat és Evans többször is lefülelte a vendégek passzait, majd megdobta a 21 pontját is. A mérkőzést 85-76-ra nyertük meg. Ezúton szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, hogy ismét ennyien kilátogattak és bíztatták a csapatot.

HAJRÁ ASE!!!

Berényi Sándor: Gratulálok a Paksnak, azt gondolom, hogy megérdemelten nyertek a hazaiak. Nagyon sok fontos dobást hagytunk ki, voltak szituációk amivel közelebb jöhettünk volna az ellenfélhez. A vesztünket többek között az okozta, hogy viszonylag sok támadólepattanót szedett le az ASE és ezekből rendre második kosarak születtek. Azt gondolom, hogy a tranzíciós játékukat a második negyed végét leszamítva viszonyalg jól megakadályoztuk. Nagyon gyors játékra képes az ellenfél, ehhez ma hellyel-közzel (a második negyed végét leszámítva) sikerült felzárkóznunk. Tudjuk, hogy miben kell javulnunk, ezen fogunk dolgozni a szünet után.

Schmidt Béla: Gratulálok a fiúknak és egyben az ellenfélnek is, nagyjából a számításaim bejöttek, nekünk az elmúlt napok eseményei után a legfontosabb az volt, hogy győzni tudjunk hazai pályán. Az első félidőben inkább a támadójátékunk működött jobban, a második játékrészben pedig a védekezésünk. A támadójátékunk csődöt mondott a zóna ellen, de ez most másodlagos, a legfontosabb az, hogy hoztuk ezt a mérkőzést.

Daniel Amigo: Fizikálisan erős mérkőzést játszottunk ma este Pakson, jól kezdtük a mérkőzést, de a hazaiak olyan tempót diktáltak, amit mi nem tudtunk tartani, ezen mindenképpen javítanunk kell a jövőben. 

Medve Máté: Nagyon örülök, hogy visszakerültem a rotációba, rendkívül élveztem a játékot és azt, hogy pályán lehettem. Nagyon fizikális mérkőzés volt, ahogy már előttem is elmondták, picit úgy érzem, hogy bennünk maradt az a lendület, ami az edzéseken már körvonalazódik, jellemez minket, de mindemellett nem dobtunk jól kintről. Volt a harmadik negyedben egy kissebb rövidzárlatunk, ami hálistennek rövidebb volt, mint az előző mérkőzéseken, észhez tudtunk térni és kontrollálni a védekezést időben, még az első félidőben inkább a támadás kapott főszerepet. Úgy gondolom, hogy egy jó mérkőzés volt, lendületes, gyors játékkal mindkét oldalon, bízom a pozitív folytatásban.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%