Erődemonstráció Debrecenben

2024.10.25, 11:04 Kosárlabda
Magabiztosan, végig kontrollálva a mérkőzést húztuk be az ötödik győzelmünket.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – VI. Forduló
DEAC – Atomerőmű SE
54 – 82
(15-22, 11-19, 14-22, 14-19)

Eilingsfeld triplájával indult a találkozó, majd Lake folytatta a pontgyártást, míg a hazai oldalon először Anderson talált be egy közeliből, majd a vonalon túlról is. Hol a DEAC-nál, hol nálunk volt az előny, ez egészen a negyed utolsó három percéig tartott, ekkor főként Eilingsfeld kosarainak köszönhetően 10 pontos előnyre tudtunk szert tenni. A debreceni időkérést követően Pongó „köszönt be” kintről, majd Révész találatát követően ismét Anderson szerzett két pontot, az első negyedet így 15-22-es állással zártuk, Eilingsfeld 12 pontot szerzett 10 perc alatt!

Garamvölgyi kettesére Révész válasza jött, majd Pongó labdaszerzését követően ziccerrel zárta a DEAC támadását, Lockett hárompontos kísérlete viszont nem talált célba. (19-24) Lockett duplázott, majd Williamson és Drenovac is eredményesek voltak, ekkor Lockett triplája tűpontos volt, ahogyan pár másodperccel később Josephé is. (23-31) Amikor a DEAC elkezdte elkapni a fonalat és folyamatosan zárkóztak fel Drenovacék, mindig ritmust tudtunk váltani és fontos pontokat tudtunk szerezni. Eilingsfeld újabb kosarával ismét 10 pont volt a két csapat közti különbség. Lockett 2+1-es akcióját Chandler torjkája követte, a mérkőzésen először vezettünk 10 pont felett, a félidőre 26-41-es állással mehettünk.

Benke Szilárd tempójával és ziccerével indult a harmadik felvonás, egyből időt is kért a DEAC. Jót tett Pongóéknak a „fejtágítás”, két gyors hárompontossal próbáltak az eredmény után kapaszkodni. Lake sikeres büntetőjét követően Chandler triplázott, majd Benke volt ismét eredményes, rendkívül jó periódusunk volt ez. (32-51) Folytattuk a jó játékot, Chandler, Lockett és Joseph találataival már 26 pont volt az előnyünk, ráadásul a hazaiaknál Ostojic összeszedte a negyedik személyi hibáját is. Hosszú kosárcsend után Pongó neve mellé jegyezhettünk két pontot, de ez még mindig csak a kilencedik pontjuk volt a fehér mezeseknek ebben a játékrészben. Benke labdája csorgott le a gyűrűről, de Révész keményen küzdött a lepattanóért és két pontot is szerzett. A statisztika alapján lepattanózásban és gólpasszban is jobbak voltunk Drenovacéknál, a dobószázalékunk pedig 50% körüli volt a harmadik negyed végén. (40-63)

Lockett közelije után Chandler talált be kintről, az i-re a pontot Chandler újabb hárompontosa tette fel, ezzel már 31 pont volt az előnyünk. (40-71) A szépítés Andersontól jött, de Chandler ismét a vonalon túlról volt eredményes, ez volt a hatodik triplája a mérkőzésen. Gyakorlatilag innen már nem volt megállás, magabiztosan húztuk be az ötödik győzelmünket. (54-82)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%