Bajnok az Alibi KC!

2016.06.27, 17:33 Kosárlabda
Befejeződtek a városi bajnokság küzdelmei. Az Alibi KC egy szoros mérkőzés után, másodszorra már magabiztosan győzte le a Face Kingset. A bronzéremnek pedig a Zóna-kosár örülhetett.  

 

Alibi KC – Face Kings 43-41

 

Kiélezett, nagy csatát hozott az aranycsata első felvonása, sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. Hol a hazai, hol vendég oldalon volt pár pontos előny, de egyik fél sem akarta elengedni a másikat. A nagy csatában pillanatok alatt elröpült a félidő, melynek végén 26-26 állt a jegyzőkönyvben.

A fordulás sem hozott különösebb változást, tovább élesedett a küzdelem, a harmadik etap vége pedig az Alibinek sikerült jobban, így 4 ponttal „elléptek” ellenfelüktől. A záró játékrészben is a hazaiaknak ment jobban, akik már 6 ponttal is vezettek, ám a hajrában a Face Kings is „feltámadt”, így csupán két pontos előnnyel várhatta a visszavágót az Alibi KC.


 

Face Kings – Alibi KC 45-59

 

Az előző összecsapás kiélezett küzdelme, ezúttal nem igazán látszott. Az Alibinek sikerült jobban a rajt, 10 perc után már 5 ponttal tartottak előrébb, sőt a félidőig ezt meg is tudták duplázni. Ezalatt a túloldalon semmi sem sikerült, a Face Kings csak árnyéka volt előző mérkőzésen mutatott önmagának.

A fordulás sem hozott változást. Az Alibi egy percre sem engedett ki és még növelni is tudta előnyét, majd végül minden negyedet megnyerve, biztosította be győzelmét, ezzel elhódítva a paksi városi bajnokság 2015/2016-os bajnoki címét!

 

A bajnokság győztese kettős győzelemmel, az Alibi KC!

 


 

Street Boys – Zóna-kosár 49-60

 

A bronzmérkőzés már közel sem alakult ilyen szorosan. A Zónások már az első negyedben megmutatták ki a jobb, 10 perc után 9 pontos előnyt harcoltak ki. A Street Boys ugyan mindent megtett, és a második negyed derekára 1 pontra is felzárkózott, azonban ez csak pillanatnyi siker volt, hiszen a félidőre ismét visszaállt a 9 pontos vendég előny.

A térfélcsere sem hozott igazi változást, a hazai pontokra mindig volt válasz vendég oldalon is, de csak két pontot sikerült faragni a harmadik negyed végére. A Street Boys még egy nagy rohamot indított ugyan a záró etapban, és ekkor sikerült is 2 pontra megközelíteni ellenfelüket, de a Zóna-kosár erre egy 12-0-val válaszolt, amivel be is biztosította a győzelmét.

 


 

Zóna-kosár – Street Boys 39-36

 

11 pontos előnyének tudatában a Zóna-kosár nyugodtan kezdhette a mérkőzést, és gyorsan 9-3-ra elhúzott. A Street Boys viszont ezúttal gyorsan rendezte sorait, és 9-0-as etapjukkal már ők vezettek. Innentől egy sokkal kiegyenlítettebb mérkőzést játszottak a felek, de a Zónások nagyon figyeltek, hogy a bronzérmük ne kerüljön veszélybe. A szinte végig szoros mérkőzésen végül már csak az volt a kérdés, hogy melyik csapat zárhatja győzelemmel a szezont, ami a Zóna-kosárnak sikerült.

 

A bronzmérkőzés győztese, kettős győzelemmel a Zóna-kosár!

 


 

ASE Kadett – Puszta 5 City 48-57

 

A Kadett kezdett jobban, az első játékrész végére 10 pontos előnyt gyűjtöttek, amit a félidőre is meg tudtak tartani. A fordulás után viszont feltámadt a City is, és szigorítva védekezésén visszajöttek a meccsbe. Mivel a Puszta 5 City meg tudta tartani a lendületét, az ASE Kadett viszont nem tudott újjítani, az utolsó negyed is a vendégeké lett, akik így 9 pontos előnnyel várhatták a visszavágót.

 


 

Puszta 5 City – ASE Kadett 61-45

 

A visszavágó már teljesen más mederben zajlott. A City ezúttal a meccs elejétől jobban koncentrált, így már az első 10 percben vezetést szereztek, amit a folytatásban folyamatosan növeltek. Ugyan a fordulás után sikerült némileg feljavulnia a Kadettnak is, és faragtak is 3 pontot hátrányukból, a záró játékrészben teljesen összeomlott a védelmük. A Puszta 5 City pedig az utolsó 10 percet 11 ponttal megnyerve, végül sima győzelmet aratott.

 

5. helyezett, kettős győzelemmel a Puszta 5 City!

 

 

Mivel az Old Boys már nem tudott volna kiállni a Nyenyekek ellen, ezért a felek megegyeztek, hogy a 7. helyért folytatott mérkőzéseket már nem játsszák le. A végső rangsort végül a két csapat, alapszakaszban elért helyezése alapján határozták meg.

 

 

A PAKSI VÁROSI KOSÁRLABDABAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE:

 

  1. Alibi KC
  2. Face Kings
  3. Zóna-kosár
  4. Street Boys
  5. Puszta 5 City
  6. ASE Kadett
  7. Old Boys
  8. Nyenyekek
  9. Ultra Violák
  10. Vak Baglyok

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%