Atomerőmű SE - DEAC

2018.01.10, 20:33 Kosárlabda
Vissza akarunk vágni a hajdúságiaknak a második fordulóban elszenvedett vereségért. A félidőben dobóverseny is lesz a Scitec támogatásával.

NB1 Alapszakasz – 15. forduló
Atomerőmű SE - DEAC
Paks, 2018.01.11. 18.00
V.: Praksch P., Frányó P., Minár L. (Várhalmi Zs.)

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Hinds – Allen – Barnies – Eilingsfeld – Guinn

DEAC: Jones - Molnár - Lilov - Farkas - Armwood

 

Teo Cizmic:  "Az az igazság, hogy rettenetesen játszottunk a Falco ellen. Nincsenek kifogások, nincs magyarázat, egyszerűen nagyon rosszak voltunk. A játék képe nyomokban sem emlékeztetett a korábban látottakra, minden egyénileg akartunk megoldani, mintha elfejtettük volna, hogy ez csapatjáték. Erőltettük a dolgokat, nem passzoltunk, sem támadásban, sem védekezésben nem működtünk csapatként. Annak ellenére sem, hogy pontosan megbeszéltük és tudtuk, hogy mit kellene játszani, mégis úgy gondoltuk, hogy egyénileg jobban meg tudjuk oldani. Lett is belőle azonnal 3-4 eladott labda és rögtön 10 pontos hátrányban találtuk magunkat, ami idegenben, egy ilyen ellenfél ellen kis túlzással el is döntötte a meccset. Az ellenfél pedig köszönte szépen és magabiztosan, jobban játszva kihasználta a gyengeségünket és megnyerte a mérkőzést.

Egy ilyen meccs után nem tehetünk mást, mint felemeljük a fejünket és vissza pályára, edzünk keményen, megpróbálunk visszatérni a helyes útra és kijavítani a hibáinkat, hogy azok ne ismétlődhessenek meg újra.

A bajnokságban érdekes sorozat elé nézünk, hiszen most zsinórban jönnek az olyan meccsek, amikor nagyjából hasonló mérleggel álló csapatok ellen lépünk pályára, nagyon fontos lenne, hogy ezeken jól szerepeljük és megerősítsük pozíciónkat az éllovas csapatok mögött. Rögtön itt első mérkőzés csütörtökön a Debrecen ellen, melyet mindenképp meg kell nyernünk. A pénteki meccs után vasárnap álltunk edzésbe, azóta egyfolytában rájuk készülünk, videózunk, elemzünk, gyakorlunk. Gyorsan és agresszívan játszanak, és nem tétováznak, ha el kell vállalni a dobást.  Jól össze vannak rakva, mindenki tudja a szerepét, de sokan képesek előre lépni és egy-egy meccsen extrát nyújtani. Átbeszéltük egymás között, hogy kinek mi a dolga, tisztában vagyunk a feladattal és azzal, hogy ha nem figyelünk oda, könnyen nagy bajban találhatjuk magunkat.

Mint ahogy az történt ősszel is, mikor is Armwood vezérletével magabiztos győzelmet arattak ellenünk. Centerük kiválóan játszott, talán egy dobást hibázott egész meccsen. De bármilyen jó is volt, nem szabad csak rá koncentrálni, mert előrelépnek a többiek és bajban leszünk. Három külföldijük van, Lilov és Jones is jó játékosok, de említhetem Velkeyt és Farkas Attilát is, akik kiváló szezont futnak, ketten együtt 20 pont körül tesznek a közösbe meccsenként. Mindenkire oda kell figyelni, mert a semmiből képesek 10-15 pontot dobni bármikor.

Készen kell állnunk a játékra, és koncentrálnunk a kell a csapatjátékra támadásban és védekezésben egyaránt, csak így lehet stabilan és jól teljesíteni.

A héten volt a Magyar Kupa sorsolása, ahol a Zalaegerszeget kaptuk az első körben. Bár nem a tabella első helyén álló csapatok közül kaptunk ellenfelet, azzal tisztában kell lenni, hogy itt nem lesznek rossz csapatok, mindenki megérdemelten harcolta ki a részvételt, és minden bizonnyal mindenki azzal a céllal érkezik majd Debrecenbe, hogy elhódítsa a kupát. Nem lesznek könnyű meccsek, de ez még nagyon messze van, több mint egy hónap, addig még sok feladatunk van, így a kupával ráérünk majd akkor foglalkozni, mikor odaérünk."

A bevezetőben említett dobóverseny a félidőben kerül megrendezésre, a Scitec paksi üzlete által felajánlott ajándékért. A versennyel kapcsolatos további részleteket a helyszínen lehet majd megtudni.

Kép.: haon.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%