Legyűrtek a sérülések, győzött a Sopron

2017.02.01, 16:42 Kosárlabda
Sokáig jól tartottuk magunkat, de végül Samenas és Will kiesését már nem bírtuk el. A csapat nem adta fel, az utolsó pillatig harcolt, de ez csak egy tisztességes vereségre volt elég ezúttal.  

 NB1 - Alapszakasz, 16. forduló
Atomerőmű SE - Sopron KC
72-78
(19-23, 18-15, 15-14, 20-25)
Paks, 2017.02.01.
V.: Török R., Vida B., Kovács N. (Farkas Z.)

ASE: Hill 5/3, Kovács 18/6, Samenas 8/6, Gilbert 23/6, Tiby 9/3.
Cs.: Illés 5/3, Will -, Gulyás 2,
Vezetőedző: Teo Cizmic

SKC: Johnson 20/12, Ruják 5, Mills 13/9, Dufault 9/6, Tóth 13/9.
Cs.: Myles 16/12, Dénes -, Spica 1,
Vezetőedző: Dragan Aleksic

Kipontozódott: Tiby (40.) ill. Tóth (38.), Myles (40)

Sorozatban harmadik győzelmünk begyűjtésére készültünk a mai napon a Sopron ellen, de ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak. A csapatból továbbra is hiányzott Medve Máté, Ryan Watkins azonban már együtt melegített a társakkal. A csapat - utóbbi időben felvett jó szokásához híven - remekül kezdte a meccset, Samenas és Tiby kosaraival hamar megugrottunk öt ponttal ellenfelünktől. Ezt még tovább is növelhettük volna, de elkövettünk néhány hibát, a Sopron pedig az első negyedben 11 pontig, közte három tripláig jutó Tóh Gergő vezérletével nem csak hogy fordított, de két számjegyű előnyre is szert tett. Teo Cizmic időt kért, majd megkavarta egy kicsit a csapatot és megállította a soproni rohanást. A fiúk - többek között Illés pontjaival - futottak egy 7-0-ás sorozatot a negyed lezárásaként, így visszajöttünk a meccsbe.

A folytatásban Kovács Ákos vette vállára a csapatot, a játékrész első öt pontját ő jegyezte, ezzel vissza is vettük a vezetést! Ekkor egészen hihetetlen módon egy percen belül fogott rosszul talajt Will és Samenas is, mindketten fájdalmas arccal markolták a bokájukat a történtek után, le is kellett cserélni őket. a zavart ki is használta a Sopron és visszavették a vezetést a Hill - Kovács - Illés mezőnysorral felálló csapatunk ellen. A mieinkben a továbbra is parádézó Kovács tartotta a lelket, két okos duplájával tartottuk a különbséget. Kacsa végül vastaps közepette ült le jól megérdemelt pihenőjére, Gulyás Milán váltotta. Közben - mert miért ne, nem sújtott minket elég baj eddig - a faultok megítélése is elég véleményesen alakult, de a srácok ezzel sem törődtek és Illés hármasával újra egy triplányira loptuk a különbséget. Sőt, a negyed végén még egy remekbe szabott Gulyás-betörést is láthattunk, így mindössze egy pont volt a hátrányunk a nagyszünetben!

Pozitív meglepetéssel indult a második félidő, Samenas visszatért a pályára! Két-két elrontott támadással indítottak a csapatok, végül Myles talált be a sarokból, szerencsére csak kettőt ért. Nem úgy, mint Samenasé, kinek triplája már egyenlítést hozott! A csapat szenzációsan küzdött, szinte hihetetlen volt, ahogy a fiúk állták a csapásokat. Sőt, Gilbert kosarával már mi vezettünk, az amerikai gyönyörűen lépett be, még egy faultot is kiharcolt. Persze örökké a szerencse sem tart ki, márpedig ahhoz, hogy Myles üres helyzetből hibázzon, az is kell. A Sopron amerikaija pedig nem hibázott, sorozatban két trojkát is bevágott. Válaszunk erre is volt, Gilbert előbb egy hármast, majd három büntetőt értékesített, erre meg Johnson felelt. Hihetetlenül izgalmas találkozó volt, hol az egyik, hol a másik csapat járt előrébb, lehetetlen volt megjósolni a végkimenetelt, bár a bővebb rotációs lehetőség nem mellettünk szólt, az biztos. A negyed végére kicsit megmerevedtek a frontvonalak, az utolsó másfél-két percben egyik csapat sem tudott kosarat szerezni, így egyenlő állás mellett várták a csapatok a záró felvonást.

Dénes célzott először pontosan, vezetett a Sopron. Játékosainkon sajnos érződött a sorozatterhelés és a szűk rotáció kombinációja okozta fáradtság. Matt Tiby sem hozta a tőle megszokott domináns játékot, és bár a lepattanói megvoltak, megéreztük szokásos pontjainak hiányát. A túloldalon Mills épp a negyedik negyedre táltosodott meg, két triplát is a helyére küldött, majd ezt Myles megfejelte még egyel, így a negyed derekén már nyolc pont volt közte. Sérültet sérült, Samenast Will váltotta a pályán, de csak fél percig bírta, jött helyette Illés. Négy perc volt vissza, tízzel ment a vendégcsapat, lehetetlen vállalkozásnak tűnt a fordítás. A mieink ennek ellenére nem adták fel, és izzadva, kaparva lopták magukat pontról pontra közelebb. Hatra sikerült is felkapaszkodni az utolsó két perc előtt, ám itt már megtört a lendület, ezt nem tudtuk átlépni a következő egy percben. Sajnos a korábban remek triplázásunk ezen a meccsen nem működött, mindössze 25 százalék körül céloztunk a vonalon túlról, ellenben a Sopronnal, amely több mint 50 százalékkal dolgozott távolról. A végén még volt némi kakaskodás, de ennek már nem volt jelentősége. A sérülések súlyával és a fáradtsággal ezúttal már nem már bírtunk, így győzött a Sopron, mi pedig Jászberényben ismét nekifuthatunk, hogy megszerezzük hatodik győzelmünket.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%