A Zadar ellen is kevésnek bizonyultunk

2017.09.17, 18:41 Kosárlabda
Az utolsó negyedre ismét teljesen szétestünk, így végül a negyedik helyen zártuk a tornát.

V. Morgen Ferdinánd Emléktorna
Atomerőmű SE – KK Zadar
56-79
(14-15, 19-24, 18-15, 5-25)
Paks, 2017.09.17.
V.: Győrffy P. A., Domokos L., Farkas G.

ASE: Hinds 19/6, Allen -, Medve 9/9, Eilingsfeld 17/3, Williams 2.
Cs.: Ogunyemi 5, Gulyás -, Ruják 4, Garamvölgyi -, Szalai -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Zadar:. Basic 12/6, Jelenkovic 13/12, Ivanov 9, Brzoja 12/3, Kraljevic 13.
Cs.: Vukovic 7/3, Spralja 4/3, Krajina 6.
Vezetőedző: Aramis Naglic

A tegnapi meccshez hasonlóan ismét Eilingsfeld János jegyezte a mérkőzés első kosarát, most azonban bíztunk a némiképp jobb végkimenetelben. A folytatásban is ő aktívkodott, gyorsan beszórt egy hármast is, öröm volt nézni megalkuvást nem tűrő, jó játékát. A csapat egyébként védekezésben határozottan jobban mozgott, mint a tegnapi nap során, azonban a vádlihúzódás miatt kieső Barnies hiányban a támadópotenciálunk is visszafogottabb volt. Az utolsó percnek egyenlő állással futottunk neki, ebből egy pontos zadari előny lett a végére.

Ruják találatával hamar átvettük a vezetést a második negyed elején, de az örömünk tiszavirág életű volt, mert a hibáinkat kihasználva hét ponttal megugrottak a horvátok. A felzárkózást Medve két hármasával kezdtük, de célba nem értünk, mert Babic úgy nagyjából tíz méterről, emberről szórt egy egészen elképesztő triplát. A lendületünk ezzel meg is tört, ráadásul a horvátok nem is fogytak ki a hasonló ajándékokból, így hiába mutattunk be néhány szép akciót, nem tudtunk közelebb kerülni, nagyszünetre hat pontnyi horvát előny megmaradt. Ha az ember a lepattanóarányra vetett tekintetét, rögtön rá is jöhetett a különbség okára, hiszen triplák ide vagy oda, 22-9-re nem lehet alulmaradni pattanók terén.

A nagyszünet után előbb Eilingsfeld, majd Hinds szerzett labdát, mindketten zsákolással fejezték be az akciót, el is tűnt a hátrány kétharmada. A lendület egészen egy pontig vitt minket előre, éppen, mint egy negyeddel korábban, itt azonban megint jött a fal, és megtorpanás, így mikor időt kért Teo Cizmic, már tízzel ment a Zadar. Le is kapta a mester a roppant passzívan kosarazó Allent, a csapat pedig szép lassan elkezdte lopni a távolságot, továbbra is a Medve – Hinds – Eilingsfeld trió kosaraira építve. A negyed végére sikerült is három pontra visszakapaszkodni, megteremtve az esélyt a fordításra az utolsó játékrészben.

A negyedik negyed sajnos a tegnapihoz hasonlóan alakult, ismét átrohant rajtunk az ellenfél. A csapat nem sok szervezettséget mutatott, nagyon nem érezték egymást a játékosok, nem is lehetett más a vége, mint vereség. A tanulságokat le kell vonni, a hibákat pedig ki kell javítani, hiszen két hét múlva már élesben kell bizonyítanunk a Falco ellen.

Fotó: Molnár Gyula

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%