„Mindig éhes vagyok a sikerre”

2017.07.24, 22:47 Kosárlabda
Friss igazolásunk, Jabarie Hinds Magyarországra is nyerni érkezett.

Mint arról korábban már beszámoltunk, idei első légiósunk az irányító poszton bevethető Jabarie Hinds lett. Ismerkedjünk hát meg kicsit a Koszovóból igazolt amerikai játékossal.

Mindenek előtt üdv az Atomerőmű SE-nél Jabarie! Mit kell tudni az eddigi pályafutásodról?

Én is üdvözölök mindenkit, nagyon örülök, hogy itt folytathatom. Hogy mit lehet tudni rólam? Gyerekként több sportágat is kipróbáltam, de először akkor éreztem az igazi szenvedélyt, mikor a kosárlabdával találkoztam. Az első pillanattól imádtam ezt a játékot és űztem is, amikor csak tudtam. Eleinte csak hobbiból, majd szervezett keretek között. A középiskola után a West-Virginia Egyetemre mentem, majd két év után úgy döntöttem, a több lehetőség reményében a Massachusetts Egyetemen folytatom. A számításom bejött, két remek szezonnal zárhattam le az egyetemi karrieremet.

Nem újoncként érkezel hozzánk, egy évet már lehúztál a koszovói bajnokságban. Milyenek a tapasztalataid az európai kosárlabdáról, miben más ez, mint az amerikai illetve mennyire volt nehéz számodra átállni erre a stílusra?

Valóban, az európai kosárlabda különbözik az amerikai egyetemi kosártól. Nekem egyébként bejön, mert az itteni játékosok nagyon keményen játszanak, és egyfolytában versenyhelyzetbe kényszerítik egymást, ami jó dolog. Egyébként azért olyan nagy különbség nincs a kettő között, persze néhány indulással kapcsolatos dolgot leszámítva… Úgy érzem, számomra az egyetemi kosárlabda nehezebb volt, mivel az ottani játékosok sokkal atletikusabbak.

Hogyan jellemeznéd magad játékosként, illetve emberként? Mik az erősségeid a pályán?

Játékosként megpróbálok minden egyes pályán töltött pillanatban maximumot nyújtani és kompetitív lenni. Elég gyors vagyok és jól látok a pályán. Ezt igyekszem is kihasználni, hogy kiszolgáljam a társakat, vagy ha kell, magam fejezzem be az akciókat. Emberileg laza srácnak tartom magam, akivel könnyű összehaverkodni.

Mit tudsz a klubról illetve az új edződről?

Ne sokat hallottam még az Atomerőmű SE csapatáról, de azt tudom, hogy Teo Cizmic nagyon jó edző, aki megköveteli a maximális teljesítményt és igyekszik a legjobbat kihozni a játékosaiból, és pont ez az, amire nekem szükségem van.

Mik a céljaid az előttünk álló szezonban?

Szeretnék jobb játékossá válni, és természetesen minél több meccset, illetve a végén akár a bajnokságot is megnyerni. Mindig éhes vagyok a sikerre, még több bajnoki címet akarok nyerni, ez az, ami hajt előre!

Fotó: Jabarie Hinds facebook


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%