A ZTE-nél az előny, folytatás szombaton!

2010.05.20, 08:44 Kosárlabda
A ZTE-ASE párharc első meccse előtt a kérdés az volt, hogy a pihentebb és hazai pályán játszó kék fehér gárda legyőzi-e a fáradtabb, ám lendületben lévő piros kékeket. A zalaegerszegi csarnokban fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat. Az Atomic Boys szurkolói is alaposan kitettek magukért, rengetegen vállalták a hétköznapi hosszú utazást, és aki ott volt űzte, hajtotta kedvenceit.

 Völgyi Péter együttese remekül kezdte a mérkőzést, rövid idő alatt 10:2-re meglépett. Ám nem hagyta magát ideje korán lerázni az ASE, LaGrange és Kiss Zsolt hárompontosaival közelebb férkőzött a vendéggárda. Az Atomosok egyik meghatározó játékosa Tory Walker az első 10 percben súlyos sérült szenvedett, de így is csak 20:18-ra nyerte a nyitó szakaszt a ZTE. A folytatásban a kezdeti kosárcsendet a hazaiak törték meg, és ismét elléptek a legutóbbi bajnoktól. Az ASE fáradni látszott, Dill-t és Horváth Ákost teljesen kikapcsolták a Völgyi legények. A 19:7-es második 10 percnek köszönhetően a nagyszünetben már tetemes előnye volt az alapszakasz elsőnek. Mínusz 14-ről próbált kapaszkodni az Atom a fordulás után, de egyedül Clark tudta felvenni a ritmust a koncentráltabban és frissebben játszó ZTE-vel. Az összecsapás ezen szakaszában Gulyás Róbert is megsérült, így valóban „ezer sebből vérzett” a címvédő. Ennek ellenére a harmadik negyedet 2 egységgel az ASE nyerte. 10-en belülre így sem sikerül jönnie a paksi gárdának, sőt a záró szakaszban folyamatosan növelte előnyét a ZTE. A végjátékban Horváth Imre a padon ülőknek is lehetőséget biztosított, a különbség a záró dudaszó pillanatában 19 lett közte. Zalakerámia ZTE KK- Atomerőmű SE 75:56. Folytatás szombaton Pakson.

Zalakerámia ZTE KKAtomerőmű SE
75–56
(20–18, 19–7, 15–17, 21–14)
Városi Sportcsarnok Zalaegerszeg, 2200 néző
V.: Földházi T., Benczur T., Hegedüs T. (Gencsev dr.)

ZTE: Hinnant 6, WATSON 19/9, Kámán 11/3, K. WILSON 13/6, Trepák 9/3. Csere: Timberlake 4, Gáspár 2, Tóth Á. 7, Baki 2, Simon L. 2, Bödör–.

Atomerőmű SE: LaGrange 12/6, Horváth Á. 8/6, Kiss Zs. 3/3, CLARK 14/3, Dill 6. Csere: Gulyás 5, Walker 2, Kovács Á. –, Panta 6/6, Mészáros Z. –, Morgen –, Medve –.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Zalaegerszegnek.

Völgyi Péter: Fantasztikus volt a hangulat, köszönjük szurkolóink támogatását. Az első félidőben maradéktalanul megvalósítottuk azt, amit elterveztünk. Nem engedtük, hogy támadólepattanókat szerezzen a Paks. Ha picit jobban dobunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de ma nem ez volt a cél. A fontos az, hogy 1-0-ra vezetünk, és ismét igazi csapatként dolgoztunk.

Horváth Imre: Nagyon gyengén dobtunk az egész mérkőzésen, az üres helyzeteinket sem tudtuk értékesíteni. Ennek is köszönhetően sokkal több lepattanót tudott szerezni az ellenfelünk. Ahhoz, hogy legyen esélyünk a folytatásban, egyértelműen javulnunk kell támadásban. Szombaton otthon javítani szeretnénk.

{jcomments on}