Zo Williams parádé a Szolnok ellen

2013.03.13, 20:45 Kosárlabda


 

90:74-re győzött az Atomerőmű SE a középszakasz második játéknapján hazai pályán a Szolnoki Olaj KK ellen. A piros kékeknél Lorenzo Williams 34 pontot szerzett. Az ASE jelenleg egy győzelemmel és egy vereséggel áll a felsőházban.

Az Adria Ligában pallérozódó Szolnoki Olaj KK látogatott a középszakasz második fordulójában a Gesztenyés úti sportcsarnokba. Az Atomerőmű SE vezetése a héten edzőt váltott, így nem épp a legideálisabb körülmények között készülhettek a piros kékek a rangadóra. A mérkőzést ettől függetlenül az ASE kezdte jobban, pár ponttal mindig riválisa előtt tartott. A negyed derekán aztán utolérte a hazaiakat az Olaj, sőt a vezetést is átvette. A hajrában azonban visszakapaszkodott az Atom, így 24:24-ről kezdődhetett a második etap. Melyben szigorított védekezésén a vendéglátó, a Szolnok nem találta a ritmust, míg a paksiak 10 egységnyi előnyt szorgoskodtak össze. A félidőben 50:40 állt a táblán.

A harmadik felvonást jobban kezdte a látogató, a negyed felére ledolgozta hátrányát, de vezetést nem tudta átvenni. Az Atom szívósan küzdött ezekben a percekben, a holtponton mindig volt, aki átsegítette társait. Aztán támadásban is elkapta a fonalat az ASE, így ismét meglépett ellenfelétől. A záró 10 perc előtt 68:57 volt az eredményjelzőn. Asceric edző hiába rotálta övéit, a száguldó piros kékeket többnyire csak faultolni tudták a piros feketék. Schmidt Béla viszont remekül meccselt, így tartották a 10 pontnyi távolságot a tanítványok. A végjátékban a Szolnok beletörődött a vereségbe,  az Atom ezen az estén a játék minden elemében jobb volt.  A vendégeknél Sehovic és Báder alkotott maradandót, míg a Duna partiaknál Lorenzo Williams, Vojvoda, Levy, és Tóth Ádám volt feltartóztathatatlan.  Atomerőmű SE- Szolnoki Olaj KK 90:74.

A következő fordulóban az Atomerőmű SE a TOP-COP Security Jászberény együttesét fogadja. A mérkőzést március 23-án szombaton 18 órakor rendezik.

Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK
90-74
(24-24, 26-16, 18-17, 22-17)
ASE Sportcsarnok
V.: Pálla Zoltán, Benczur Tamás, Szabó Gergő
E.: Fekete László

 

Atomerőmu SE: WILLIAMS 34/6, LEVY 12, VOJVODA 21/6, Kámán 2, TÓTH 14 Csere: Körtélyesi 2, Idlet 2, Kovács 3, Eilingsfeld -, Kerpel-Fronius -

Szolnoki Olaj KK: Simon 7/3, Horváth 8/6, SEHOVICS 20/15, Kalve 1, BÁDER 18 Csere: Gay 6/6, Szabó 4, Fodor -, Németh 3, Bell 7,

Kipontozódott: Kalve, Németh