Yordan Minchev érkezik

2022.07.07, 20:42 Kosárlabda
23 éves bolgár játékossal erősítünk

Az Atomerőmű SE vezetősége egy szezonra szóló szerződést kötött az MVM-OSE Lions ex-játékosával, Yordan Minchevvel. A 23 éves, 206 cm-es magas, hármas és négyes posztos játékos korábban a bolgár első osztályban, Szerbiában, Törökországban, Macedóniában és Magyarországon játszott, legutóbb az oroszlányi gárdánál 18 mérkőzésen lépett pályára, 12.7 pontot, 8 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt. Yordan az utolsó mérkőzését piros-feketében pont csapatunk ellen játszotta január 29-én, amikor a szezonban elért négy dupla-duplás teljesítményéből mi is megtapasztalhattunk egyet, a csarnokavatón 26 pontot, 10 lepattanót és 3 gólpasszt ért el.

A fiatal játékos a bolgár válogatottal a júliusi világbajnoki-selejtezőkön is szerepelt, a litvánok ellen 30 percet játszott, 9 pontot, 3 lepattanót és 4 gólpasszt jegyezhettek a neve mellé, a bosnyákok ellen 17 perc alatt 8 lepattanóig és 1 gólpasszig jutott.


Fotó: fiba.com

 

Csirke Ferenc vezetőedzőnket kérdeztük az új légiósunkról:

„Örülök, hogy sikerült Yordant leigazolni, személyében egy olyan játékos csatlakozott a csapathoz, aki ismeri a magyar bajnokságot. Négyes és hármas poszton is bevethető, ami több lehetőséget biztosít nekünk taktikai szempontból. Fontos láncszeme lesz csapatunknak.”

 

Minchev örül, hogy ismét Magyarországon játszhat:

„Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét Magyarországon játszhatok, ráadásul egy olyan csapatnál, mint a Paks. Tudom milyen nevet szerzett magának az egyesület az országban és ez remek. Ismerem a ligát, az erőviszonyokat, ráadásul a szurkolók mindig remek hangulatot teremtenek bárhova is megyünk, ezt imádom Magyarországban! Tavaly a csapat rengeteget küszködött, de ez már a múlté, alig várom, hogy egy jobb szezont fussunk és ismét megteljenek a lelátók sportszimpatizánsokkal."

HAJRÁ ASE!