Nem volt elég a késői hajrá

2011.11.22, 20:02 Kosárlabda
Williams 28 pont is kevés volt

76:73-ra kikapott az Atomerőmű SE hazai pályán az ukrán Khimik együttesétől az EuroChallenge Kupa sorozatban. A piros kék gárda három fordulót követően egy győzelemmel és két vereséggel áll a D csoportban.
Nagy várakozás előzte meg a magyar- ukrán párharcot a D csoportban, hiszen mindenki tudta, amely gárda győzelemmel hagyja el a parkettet, nagyot lép a továbbjutás felé. Az ASE ennek szellemében kezdte a meccset, 6:0-val nyitott, de a Khimik nem hagyta magát korán leszakítani. Már az első negyedben nagy küzdelem volt a pályán, a pontokért alaposan meg kellett izzadni. A hazaiaknál Tóth Ádám alkotott maradandót, míg a vendégeknél McGhee volt hatékony. A nyitó szakasz után 18:18-at mutatott az eredményjelző tábla. A folytatásban Popov és Ikovlev is feljavult odaát, míg az Atomosok nehezen találták a gyűrűhöz vezető utat. Ebben az etapban Cole és Williams próbálta partiban tartani csapatát, de a vizitálók így is nyolc pontos előnyt szorgoskodtak össze a nagyszünetre. A 28:36-os félidő után a paksi zónát könnyedén dobták át az ukránok, Vasiljevic két triplát is elsüllyesztett ekkor. A piros kékeknél továbbra is ketten szállították a pontokat, Cole és Williams, a vendégeknél mindenki egyformán tett a közösbe. A záró 10 percre 7 pontos vendégelőnnyel készültek a felek. Melyben Körtélyesi és Morgen távoli dobásai célba értek, így faragta hátrányát az ASE. A túloldalon Vasiljecic igyekezett megfékezni a megújuló hazai rohamokat, egyre kevesebb sikerrel. Williams a hajrában tarthatatlannak bizonyult és kosarai révén három pontra zárkóztatta övéit. A fordulat azonban elmarad, az utolsó támadáskor a paksi hetes dobása lecsorgott a gyűrűről, így nem sikerült kicsikarni a hosszabbítást. Atomerőmű SE- BC Khimik 73:76.

Atomerőmű SE - Himik Juzsnij
73-76
(18-18, 10-18, 18-17, 27-23)
ASE Sportcsarnok
900 néző
Atomerőmű SE: WILLIAMS (28), Wilson (5/3), Körtélyesi (6/6), Vojvoda (2), Tóth (8) Csere: COLE (15/3), Kámán (2), Morgen (6/3), Kovács (1)

Himik Juzsnij: Miletic (9/3), Prokopenko (-), Mitchell (9), Terry (8), MC GHEE (16) Csere: VASILJEVIC (19/12), Ikovlev (8), Popov (7), Pustovyi (-), Zavadskyi (-)
Kipontózódott: Tóth (36. perc), illetve Popov (35. perc), Mitchell (38. perc), Mc Ghee (39. perc)

Völgyi Péter: Nagyot küzdöttünk, s nagyon mélyről jöttünk fel. Az idő sajnos kevés volt ahhoz, hogy meg tudjuk fordítani a találkozót.  

Darko Russo: Kiváló együttest sikerült legyőznünk idegenben, ami azt hiszem a végelszámolásnál fontos lehet. Örülünk nagyon a sikernek, mert a vége máshogy is alakulhatott volna azután, hogy visszaküzdötte magát a meccsbe a Paks.

{morfeo 126}