Vojvoda pazar játéka

2012.03.24, 20:43 Kosárlabda


93:86-ra győzött az Atomerőmű SE az élvonalbeli kosárlabda bajnokság 23. fordulójában Zalaegerszegen. A piros kék együttes győzelmével továbbra is a tabella 5. helyén áll.

A sereghajtó Zalaegerszeg otthonában vizitált a legutóbbi játéknapon az ötödik Atomerőmű SE, mely találkozó végül papírforma eredménnyel zárult. A mérkőzés első három percében csak paksi kosarakat láthatott a publikum, a piros kékek az ex-zte-s Vojvoda és Tóth Ádám találataival 9:0-ra meglépett. A játék képe a folytatásban sem változott, bár Tóth Gergely és Henderson révén már a kék fehérek is betaláltak. A nyitó negyedet 29:14-re nyerte az ASE.

A második 10 percben aztán átmenetileg 10-en belülre férkőzött a vendéglátó, de Tóth Ádám és társai hamar kétegységnyire hizlalták előnyüket. A nagyszünetre 9 pontos paksi vezetéssel tértek a csapatok. A fordulás után felváltva estek a kosarak, majd Körtélyesi zsákolásaival és Vojvoda találataival a 26. percben már 48-70 állt a táblán. Ezt az etapot végül 11-gyel nyerte az Atom, az eredmény 58:78 volt.

A látottak alapján ekkor már senki sem fogadott nagy tételben a ZTE győzelmére, és a többségnek lett igaza. Gáspár, Tóth Gergely és Henderson a végjátékban ugyan még kozmetikázta a különbséget, de összességében elmondható, a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes győzelme egyetlen másodpercig sem forgott veszélyben. Zalakerámia ZTE KK- Atomerőmű SE 86:93.

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE
86:93
(14:29, 26:20, 18:29, 28:15)
Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Györffy P. A., Söjtöry T., Jakab L., Ellenőr: Toók F.,

ZTE: KELLEY 20/3, Gáspár 8, Whitworth 2, Tóth G. 17/6, HENDERSON 24/12,
Cserék: Vertetics 15/9, Baki -, Bödör -, Kinter -,

ASE: L. WILLIAMS 17/9, N. WILLIAMS 11, VOJVODA 24/12, Morgen 7, TÓTH Á. 13,
Cserék: Körtélyesi 13, Frost 8, Kovács -, Kerpel-Fronius -,

Kipontózódott: Vertetics (40.)

Heinrich Róbert: Jó érzés volt látni, hogy amikor padlóra kerültünk, edzőségem óta most először tudtunk felállni belőle és komoly küzdelemre késztettük a Paksot. Voltak jó szakaszaink, de a védekezésünk még mindig nem állt össze. Ha ki tudjuk javítani az ottani hibákat, akkor valóban meg tudjuk nehezíteni annak a csapatnak a dolgát, akit a sors ellenfelünknek ad majd. Volt bennünk tűz és tudatosság is, reméljük, hogy végig fogjuk bírni az elkövetkezendő időszakot sérülés nélkül, aztán a play-outban még rá tudunk tenni egy lapáttal, reméljük arra Kertész Dániel is visszatér majd.

Gutierrez Garcia Enrique: Mostanában általában jól ment a játék, de ez ma este nem volt így. Elhúztunk 20 ponttal, majd egyszerűen elfelejtettünk védekezni, ráadásul támadásban is betliztünk a záró negyedben. Nagyon gyengén zártuk a találkozót, egyáltalán nem vagyok elégedett a csapattal. Az ellenfél remekül küzdött, nem adta fel, mi viszont egyszerűen pocsékul játszottunk a végén. A legfontosabb meccsek csak most jönnek: a play-off és a Magyar Kupa, úgyhogy össze kell szednünk magunkat.