Végéhez közeledik az alapszakasz

2015.03.30, 08:46 Kosárlabda
      A lényegi kérdések lassan eldőltek, már csak a negyedik hely kiadó, amiért a Judoplasztika és az Old Boys van versenyben.  

 

Vak Baglyok – Street Boys 21-66

 

A Street Boys már az első pillanattól kezdve irányította a mérkőzést és gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a találkozót, majd végül fölényes győzelmet arattak.

 


 

 

Alibi KC – Puszta 5 City 48-46

 

Az első percek puhatolódzása után, a City vette át a kezdeményezést és gyorsan 7 pontos előnyre tett szert. Ugyan erre még az első negyedben tudott válaszolni az Alibi, de a folytatásban is a Puszta 5 irányította a meccset, aminek köszönhetően állandósulni látszott a 7 pont körüli vezetésük.

Az Alibinek a harmadik játékrészben sikerült változtatnia a játékán, és ennek köszönhetően hamarosan utol is érte ellenfelét, majd a záró etapra már 4 pontos előnnyel futhatott neki. A küzdelem a végső játékrészre élesedett ki igazán. Mindkét csapat kőkeményen küzdött a győzelemért és 46-46-ig nem is tudtak dönteni. Az utolsó percben azonban a hazaiaknak sikerült pontot szerezniük, amire már nem volt válasz a túloldalról, így az Alibi hagyhatta el győztesen a pályát.

 


 

Face Kings – Puszta 5 City 52-47

 

7-1-es Face Kings vezetéssel indult a mérkőzés, ám ezután a City is bekapcsolódott és hirtelen szorossá vált a küzdelem. Ugyan továbbra is a Face irányította a mérkőzést, a Puszta 5 City sem szeretett volna leszakadni, és egészen a félidőig ellenfele nyomában loholt.

A fordulás után viszont úgy tűnt a Kingsnek sikerül eldöntenie a találkozót. Pillanatok alatt 9 pontra nőtt az előny, de ezután sem nyugodhattak meg. A City minden mindegy alapon rohamozott és egyre közelebb került riválisához, de az utolsó percekre elfogyott a lendület, így a Face Kings megérdemelten nyerte meg a meccset.

 


 

Alibi KC – Zóna-kosár 44-54

 

A Zónások lendültek hamarabb játékba, és már az első negyedben közel kerültek a 10 pontos különbséghez, majd a folytatásban hamar át is lépték azt. Innentől állandósulni látszott a 10-12 pontos különbség, ám a harmadik etap hajrájában rákapcsolt az Alibi és 15-3-as rohanásba kezdett, aminek eredményeként a záró játékrész derekán ki is egyenlítettek. Ekkor azonban megrázta magát a Zóna-kosár, és ezúttal ők hoztak egy 12-2-es részhajrát, amivel meg is nyerték a mérkőzést.

 


 

Puszta 5 City – Old Boys 40-44

 

Az első félidőt váltakozó vezetéssel tudta le a két csapat, de ellépni egyikőjük sem tudott a másiktól. A fordulás után azonban az Old Boys változtatni tudott, aminek eredményeképpen 16-0-s etapot produkáltak és megléptek a City elől. Úgy tűnt ezzel el is dől a mérkőzés, azonban a Puszta 5 City nem így gondolta. A záró felvonásban mindent beleadva, sikerült 1 pontra zárkózniuk, azonban a fordítás már nem sikerült, így az Old Boys gyűjtötte be a győzelmet.

 


 

 

Street Boys – Judoplasztika 39-49

 

Bealudt a kezdésnél a Street Boys és mivel gyakorlatilag az egész félidőt így játszotta végig, a Judoplasztika már 20 ponttal is vezetett. A fordulásban aztán sikerült felébredniük a hazaiaknak és hosszú hajrába kezdtek. Egészen 5 pontig sikerült megközelíteniük ellenfelüket, de ekkor a Judo is belehúzott, és már nem volt esély fordítani. A Judoplasztika így végig vezetve, magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.

 


 

Nyenyekek – Zóna-kosár 53-52

 

Nagy csatát vívott egymással a Nyenyekek és a Zóna.

Szoros első percek után a Nyenyekek vették át az irányítást, de a Zónások sem akartak lemaradni, így 16-16-ig fej-fej mellett haladt a két csapat. Ezután ismét a hazaiak tudtak egy kis pluszt hozzátenni, ami a félidőre 11 pontos vezetést eredményezett számukra.

A második félidő elején is a Nyenyekek játszottak jobban, azonban pár perc elteltével a a Zóna-kosár is hajrába kezdett, és elkezdte ledolgozni hátrányát. A záró 10 perc elején a vendégek utol is érték riválisukat, és innentől felváltva vezettek a csapatok. Végül a meccset egy utolsó pillanatokban dobott Nyenyekek dupla döntötte el. A Nyenyekek ezzel a győzelemmel bebiztosították harmadik helyüket a tabellán.

 


 

Alibi KC – Street Boys 44-49 (h.u.)

 

A Street Boys számára volt igazán fontos a mérkőzés, hiszen győzelmével egy helyezéssel kerülhetett előrébb a tabellán, míg az Alibi már nem javíthatott helyezésén. Mégis a Street Boys kezdett rosszabbul, és hamar 10 pontos hátrányba kerültek. A második negyedben aztán sikerült feljavulniuk a vendégeknek, és egyre közelebb kerültek ellenfelükhöz, de mivel továbbra is az Alibi irányította a mérkőzést, így nem sikerült lőtávolon belülre kerülniük.

A térfélcsere után is az Alibi vezetésével teltek a percek, ám a Street Boys mindent megtett az egyenlítésért és egyre csökkentette a távolságot, így a záró felvonásnak 2 pontos különbséggel futottak neki a felek. Az Alibi KC továbbra sem akarta kiengedni kezéből a mérkőzést, és gyors duplákkal 8 pontra növelte a különbséget, de innentől a Boys ismét belehúzott, és pár másodperccel a vége előtt – két sikeres büntetővel – hosszabbításra mentett.

A ráadás aztán már a Street Boys szája íze szerint alakult. Két támadásból 5 pontot szereztek, majd ezt már meg is tudták tartani és ezzel megszerezték a számukra fontos győzelmet.

 

A mérkőzések statisztikáját megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program menüpont alatt!

Tabella:

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%