Utolsó hazai mérkőzés az EuroChallengben

2013.12.09, 15:59 KosárlabdaAz EuroChallenge Kupa B csoportjának utolsó hazai mérkőzésére készül az Atomerőmű SE, a következő ellenfél a török Gaziantep lesz. A vizitáló társaság az EC Kupában négy forduló után 3-1-es mérleggel áll, és vezeti a négyest.

Aziz Bekir edző tanítványai legutóbb az orosz Krasnye Kryliát verték hazai pályán 71:63-ra. Hazája bajnokságában már korántsem ilyen fényes a vendégek mutatója, 9 mérkőzés után mindössze 2 győzelemmel a 16 csapat közül a 14. helyen szerénykednek. A kék fehérek az Atomosok ellen a törökországi mérkőzésen 75:63-ra diadalmaskodtak, Akpinar, Stevic és Burrell hathatós közreműködésének köszönhetően. A novemberi találkozón sokáig komoly győzelmi reményei voltak a paksiaknak, ám hiába szerzett a Dzunic gárda 22 támadólepattanót és összességében 10-zel többet riválisánál, elbukta a meccset.

A piros kékek keddi ellenfelükkel ellentétben győzelemmel hangoltak az összecsapásra, az ASE Jászberényben pattogtatott sikeresen. A Gesztenyés úti összecsapáson Szabó Zsolt sérülés miatt nem lehet a pályán társaival, a többiek harcra készek. Az Atomerőmű SE- Royal Hali Gaziantep mérkőzés december 10-én kedden 18 órakor kezdődik.