Tisztességgel helyt álltunk Szolnokon

2015.03.20, 17:29 Kosárlabda
A Szolnok remekül kezdte a meccset, 17 ponttal nyerte az első öt percet, és ezzel megalapozta sikerét. A folytatásban a csapat mindent megtett, egészen három pontig feljöttünk a negyedik negyed elején, de fordítani már nem maradt erő.  

 NB1 -középszakasz, 2. forduló

Szolnoki Olaj - Atomerőmű SE 80-67 (27-10, 19-18, 13-22, 21-17 )

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok

V.: Vígh P. dr., Györffy P., Frányó P. (Gincsai dr.)

Szolnok: Rakic 8/3, Gipson 9/3, Vojvoda 11/3, Lee 21/12, Keller 3.
Csere: Jones 13/3, Somogyi -, Wittmann 8, Báder 7, Csákvári -.
Vezetőedző: Dragan Aleksic

ASE: Dugat 17, Markovic 7/3, Evans 6, Szabó 4/3, Eilingsfeld 1.
Csere: Medve 6/6, Körtélyesi 12/9, Kovács 14/6, Baki -.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Kipontozódott: - ill. -

 

Nem kezdtük jól a találkozót, előbb Vojvoda, majd Lee is beemelt egy hármast, így pillanatok alatt hattal ment az ellenfél. Első kosarunkat - egy büntető formájában  - Dugat jegyezte, ezt azonban Vojvoda újabb két találata követte, majd Gipson is zsákolt egyet, így mikor Dzunic Branislav időt kért, már két számjegyű előnnyel vezetett az Olaj. A folytatásban is az Olaj dominálta a játékot, hat és fél perc kellett hozzá, hogy Medve triplája révén megszülessen az első mezőnykosarunk. A folytatásban aztán már felváltva estek a pontok, köszönhetően Dugat jó büntetőzésének, ám ezzel is csak lelassítani tudtuk a Szolnokot, amely a 18-1-es kezdésének köszönhetően 27-10-re vezetett az első negyed után.

A második negyedet Körtélyesi egy hármassal nyitotta az egyik sarokból, majd bedobott egy újabbat a másikból. Közben Lazeric Jones értékesített egy tempót, ezt követően viszont Körtélyesi faulttal együtt húzta be a labdát, majd a büntetőt is értékesítette. Gyakorlatilag a vállán vitte csapatát a kapitány. Sajnos a folytatásban előbb Lee újabb hármasa akadt be, majd Keller csinált egy 2+1-et, így ismét 15-re nőtt a különbség, de legalább megvillantottuk valamit abból, hogy mit is tudunk. Nem sokkal később jött a sokadik eladott labdánk, amely után Wittmann ziccerezett, mi pedig ismét időt kértünk, 17 volt ekkor közte. A folytatásban Kovács és Dugat találataival tartani tudtuk a lépést a házigazdával, amit a negyed 19-18-as végeredménye is mutat, azonban sajnos a nagyon gyengén sikerült első negyed következtében az Olaj előnye 18 pont volt a nagyszünetben.

A másodikhoz hasonlóan a harmadik játékrészt is mi kezdtük jobban, ezúttal Markivic "indult be" - előbb egy duplát, majd egy triplát süllyesztett el a szolnoki gyűrűben, majd Dugat is betalált középtávolról, a Szolnok pedig kénytelen volt időt kérni, hogy reagáljon a 7-0-ás paksi kezdésre. Az edzői intelmek után ismét nekilátott a korábbi előny kiépítésének a Szolnok, Gipson és Lee is eredményes volt, ám Dugat és az újra betaláló Markovic révén volt válaszunk. Sőt, egy perccel később Evans is megszerezte első kosarát a mérkőzésen, majd Szabó tolt be egy trojkát, ezzel négy pontra zárkóztunk! A sorozat itt aztán megszakadt, Lee is beszórt egy hármast, de a lényeg az volt, hogy a rettenetes első negyed után ismét éles volt a meccs. Közben akadt egy kis polémia az időmérő berendezés körül, nem indult el a támadóidő. A negyed végéig már nem sok minden történt, a legfontosabb az volt, hogy lefeleztük a hátrányt.

Majd Medve hármasával tovább csökkentettük, ekkor már csak hat volt közte. Majd csak három, miután Kovács is beszórt egy triplát! Itt aztán jött a megtorpanás, a meccs alakulásától megijedő Szolnok tovább szigorított a védekezésén, és ha kemény küzdelem árán is, de újra elkezdet nyílni az ollót a két fél között. Előbb Wittmann, majd Jones, Vojavoda és Báder is eredményes volt, és mivel ezen időszakra nekünk csak egy Eilingsfeld büntető jutott, a differencia ismét tízre nőtt. Gyorsan időt is kértünk, ami elegendő volt ahhoz, hogy az Olaj lendülete megtörjön, ám ahhoz, hogy mi lendületbe jöjjünk, már kevésnek bizonyult. Állóháború alakult ki a felek között ennél a 12-13 pont körüli különbségnél, se távolabb se közelebb nem tudtak kerülni a csapatok, és ez - bármennyire is küzdöttek a mieink - így is maradt a végéig.

Összességében a csapatot nem érheti kritika, mert mindent megtett a sikerért, ám az első öt perc rövidzárlata, amely 18-1-es szolnoki rohanást eredményezett, megpecsételte a meccs sorsát.

 

Fotó: Fekete Zsuzsanna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%