Samenas: A pályán nem a barátságos az első szó, ami beugrik rólam

2016.07.24, 20:32 Kosárlabda
Bő tucatnyi évvel Vaidas Jurgilas távozása után, Laurynas Samenas személyében ismét lesz litván játékosa a klubnak. Ismerkedjünk hát meg vele egy kicsit jobban!    

Kezdjük a legelején: miért a kosárlabdát választottad és mikor érezted először, hogy profi játékos lehetsz?

Már egészen kis korom óta folyton kosármeccseket néztem a szüleimmel és nagyon élveztem. Hat éves lehettem, mikor úgy döntöttem, hogy a pályán is kipróbálom magam, azóta gyakorlatilag folyamatosan csak játszom. Tizenhét évesen kaptam az első ajánlatot egy profi klubtól, és ekkor jöttem rá, hogy ez a játék talán több is lehet számomra, mint egy hobbi.

Pályafutásod első éveiben vilniusi klubokban játszottál, majd átkerültél a Petrauskas mester vezette Siauliaihoz. Miért váltottál anno?

Már egy idénnyel korábban is megkeresett Petrauskas edző, aki az idő tájt még egy másik csapatot edzett, ám akkor még úgy döntöttem, hogy Vilniusban maradok. Mikor szezon végén befutott a Siauliai ajánlata, én pedig megtudtam, hogy ő lesz ott az új vezetőedző, úgy döntöttem belevágok, és az irányítása alatt fogok játszani. Korábbi klubomnál jobb csapat volt a Siauliai, én pedig meg akartam tenni a következő lépést a karrieremben.

Petrauskas mester keze alatt pályafutásod addigi legjobb idényét futottad. Élvezed a közös munkát?

Nagyszerű volt a közös munka, hamar megértettük egymást, mindig tudtam, mint szeretne látni tőlem a pályán.

Ezt követően két évre Németországba kerültél. Hogy ment a légiós élet, hogy érezted magad egy új bajnokságban és miért igazoltál végül haza?

Németországban kosárlabdázni nagyszerű élmény volt számomra. Persze első alkalommal külföldön játszani, más szóval légiósnak lenni nem volt egyszerű, szinte újoncnak éreztem magam, de miután megszoktam az új környezetet, napról napra könnyebb lett az élet. A két ott töltött év után szerettem volna még maradni, de végül személyes okok miatt úgy döntöttem, visszatérek Litvániába.

Egy otthon töltött idény után ismét váltottál. Miért döntöttél úgy, hogy elfogadod az Atomerőmű SE ajánlatát, hallottál már korábban a klubról?

Idény végén úgy éreztem, még egyszer meg akarom próbálni magam külföldön. Az új csapat, az új kihívások nagyon izgattak. Mielőtt az ajánlat befutott volna, még nem hallottam Paksról, de aztán nekiláttam kutakodni az interneten és minél több információt begyűjteni a klubról, a városról és még sok mindenről :).

Te, mint korábbi játékosa, jól ismered új edzőnket. Hogy jellemeznéd őt, és milyen csapatra számíthatnak a szurkolók vezetése alatt?

Petrauskas mester egy fiatal, jól képzett, okos és ambiciózus edző, akinek mindig csak a győzelem lebeg a szeme előtt, folyton ezért dolgozik. A szurkolók hamar meg fogják szeretni az általa játszatott gyors és szellemes kosárlabdát, küzdő csapatot láthatnak majd a pályán. Tetszeni fog nekik, ebben biztos vagyok.

Petrauskas mester azt monda rólad, hogy egy igazi harcos vagy, aki remek dobókészséggel van megáldva. Te hogy jellemeznéd magad?

Valóban harcosnak tartom magam, csak a győzelem érdekel és semmi más. A pályán mindent beleadok, nem a barátságos az első szó, ami az ellenfeleknek beugrik rólam. A pályán kívül azonban nyugodt srác vagyok, aki szívesen barátkozik.

Végezetül mit üzennél a szurkolóknak?

A szurkolóktól csak annyit kérnék, hogy álljanak mellettünk, legyenek ők a hatodik ember a pályán!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%