Sajtóközlemény

2013.06.06, 08:49 Kosárlabda


 

A kosárlabda bajnokság 2012-2013 évi szezonjának befejezése után  az Atomerőmű Sportegyesület kosárlabda csapatában a következő változásokról lehet beszámolni.

Vezető edzői poszton az egyesület egyelőre nem hosszabbította meg Schmidt Béla megbízatását. A vezetés több jelölt közül kívánja kiválasztani a legmegfelelőbb szakembert. Jelenleg ez a legfontosabb és legsürgősebb feladat. A játékosállomány végleges kialakítása a vezető edző személyének kiválasztása után fog megtörténni.

Ami biztos, hogy a keret tagja marad Tóth Ádám és Eilingsfeld János, akiknek további egy évre szóló szerződése van, valamint Kovács Ákos és Körtélyesi Gergely, akikkel a klub most hosszabbított szerződést további egy szezonra. Kölcsönösen kifejezte szándékát  a klub valamint Kerpel-Fronius Balázs és Czinger Zoltán is a hosszabbításról, a részletek kidolgozása azonban még folyamatban van.

Ami szintén biztos, hogy távozik a csapatból Kámán Tamás, akinek lejárt a szerződése. Szintén távozik Vojvoda Dávid, akinek ugyan további egy évre szóló szerződése van, de a klub méltányolta Dávid kívánságát, mely szerint Szolnokon kívánja folytatni a pályafutását, ahol egy magasabb színvonalú bajnokságban is megmutathatja magát, és tovább folytatódhat egyéni fejlődése is. Ez egy háromoldalú (ASE, Szolnoki Olaj KK, játékos) megállapodás keretében valósul meg, amelyben a Szolnoki Olaj KK egy méltányos összeggel kárpótolja az Atomerőmű SE-t.

Az eltávozó játékosok pótlása a kiválasztott vezető edző javaslata alapján fog történni, mint ahogy ezt követően majd a légiósok kiválasztása is.