Rutinos magasemberrel erősítettünk

2017.10.31, 13:52 Kosárlabda
Újdonsült igazolásunk korábban a Panathinaikos színeiben görög bajnoki címet is nyert

Hosszas keresgélés után a csapat megtalálta a néhány hete távozott Tim Williams útódát, és idény végéig szóló szerződést kötött a 36 éves R.T. Guinn-nel. A 208 centiméter magas, 120 kilós, négyes és ötös poszton egyaránt bevethető magasember a legutóbbi szezont Japánban töltötte, ahol közel húsz perc alatt 10.2 pont és 4.2 lepattanó került a neve mellé, 41% fölötti triplamutató mellett. A rutinos magasember 2004-ben végzett a Baylor egyetemen, majd immáron több mint tucatnyi éve íródó profi pályafutás során megfordult a finn, a svéd, a német, a francia, a török, az ukrán, a görög, az izraeli, az orosz és a japán első osztályban.

Friss igazolásunk legnagyobb fegyvere a tripladobás, karrierje során mindössze egyszer, a két évvel ezelőtti Eurocup kiírásban maradt 40% alatt ebben a műfajban, gyakorlatilag minden csapatában ő volt az elsőszámú ítéletvégrehajtó a vonalon túlról. Legnagyobb sikerét 2013-ban érte el, miután az ukrán bajnokság bronzérmének begyűjtése után még átruccant Görögországba, hogy hozzásegítse a Panathinaikos csapatát egy bajnoki aranyhoz a többek között Spanoulist, Perperoglut, Printezist, Papanikolaut és Pero Anticot felvonultató Olympiakos ellen.

Guinn egyébként Svédországban él feleségével és két gyermekével, most is onnan érkezik Paksra. Leigazolásával reményeink szerint jelentősen megnő a variációs lehetőségeink száma, hiszen játékstílusából kifolyólag bármelyik magasemberünkkel együtt pályára lehet küldeni.