Piros-kék történelem: Terrence Davis

2014.03.19, 11:22 Kosárlabda
Múltidéző videósorozatunk első részében az örök kedvenc Terrence Davis legszebb megmozdulásaiból összeállított videót mutatjuk meg.

Az elmúlt másfél évtized talán legsikeresebb magyar klubjaként rengeteg nagy mérkőzés és a felejthetetlen pillanat van mögöttünk. Számtalan kiváló játékos öltötte magára a piros-kék szerelést, hogy dicsőséget szerezzen az Atomerőmű SE-nek, és Paks városának. Nyertünk négy magyar bajnoki címet és négy magyar kupát, valamint ezüst érmekből is jutott szép számmal. Nem nagyon van olyan paksi lakos, akinek ne akadna egy-két kellemes, örökké szép emléke a csapattal, vagy annak tagjaival kapcsolatban. Most induló sorozatunkban ezeket igyekszünk feleleveníteni, videók segítségével.

A klub aranykorszaka a 2001/2002-es szezonban kezdődött, amikor is olyan klasszisok érkeztek hozzánk, mint Mészáros Zalán vagy Czigler László. Na és persze az örök kedvenc, a mindenki által imádott "Feri Bá", azaz Terrence Davis. Az korábban a Honvédban is megforduló, sőt már ott is - Sitku Ernővel vállvetve - parádézó amerikai segítségével két magyar kupa arany, egy magyar bajnoki serleg került a vitrinbe. A csupa szív játékos folyamatosan tűzben tartotta a lelátót, a szurkolókat látványos játékával és varázslatos személyiségével, és a mai napig mindenkiben élénken élnek felejthetetlen megmozdulásai. Nem is volt kérdés tehát, hogy vele indítjuk ezt a sorozatot:

{youtube}xWhjZ_mB7TU|525|400|0{/youtube}