Pavlik Jan a következő távozó

2011.05.26, 12:53 Kosárlabda


-          2004 őszén kerültél először Paksra a Zsoldos András vezette Atomerőmű SE-hez. Akkoriban Cseh válogatott is voltál és mégis eljöttél hozzánk játszani. Nyertél velünk bajnokságot és kupát is. Hogyan emlékszel vissza az itt eltöltött éveidre?  

-          Ha csak a sportról beszélek, akkor ez volt a legeredményesebb időszak a karrieremben és azt gondolom, hogy a legjobb formámban is itt játszottam. Jó csapatunk volt, mindenki tudta mit akar és mindenki dolgozott a csapat érdekében. Ha normális életről beszélek, akkor csak annyit mondanék, hogy paksi lettem. :)

-          Egy súlyos térdsérülés után szerződést bontott veled az ASE. Visszamentél Csehországba és 3 évet játszottál szülőhazádban. Egy évet Prostejovban, kettő évet pedig Kolinban. Miben másabb a Cseh bajnokság a Magyartól? 

-          Hasonló mind a két bajnokság, lehet abban egy picit erősebb a Cseh, hogy több jó külföldi játékos játszik ott és profibb a csapatok körüli munka.

-          Három év után újra magadra öltötted a piros-kék mezt. Milyen érzés volt újra ASE játékosként belépni a csarnokunkba, beleszagolni a levegőbe és hallani a szurkolókat, ahogy skandálják a nevedet?

-           Velem szemben sehol nem voltak jobb szurkolók, mint itt, úgyhogy nagyon jó érzés volt vissza jönni Paksra játszani, ha bemennék a csarnokba csukott szemmel, akkor meg tudnám mondani, hogy hol vagyok, olyan jellegzetes a szag a paksi csarnokban. Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, de ha a szurkolókról beszélek, akkor mondhatom, hogy lehet. Ha csapatról beszélnék, akkor ez mar egy más sztori.

-          Pakson a kosárlabdán kívül nem csak a szurkolóknak, de másnak is elnyerted a szívét. Egy paksi lányt vettél el feleségül, akitől már két szép gyereked is született.  Sajnos nem hosszabbított veled szerződést az ASE. Tudod már, hogy mi lesz veletek? Maradsz a sport világában vagy gondolkodsz a civil életben?   

-          A sport világban biztos maradunk, az egész család, Regi is szereti a sportot, és a gyerekeink is, de nem biztos, hogy a legmagasabb szinten. Van közgazdász végzettségem, beszélek öt nyelven és ennek köszönhetően kaptam egy jó lehetőséget Csehországban. Itt el tudnám kezdeni a civil munkát, úgyhogy elképzelhető, hogy elkezdek egy másik pályafutást. Szerintem még tudnék kosarazni első osztályban és nem kizárt, hogy még fogok, de más kihívások is foglakoztatnak.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%