Ott vagyunk a négy között

2015.05.04, 12:46 Kosárlabda
Nem volt egyszerű menet, a harmadik negyedben már tízzel is vezetett a Falco, de a záró felvonásban megfordítottuk az állást, és megérdemelten jutottunk az elődöntőbe.

 

NB1 - Negyeddöntő, 5. mérkőzés

Atomerőmű SE - Falco-Trend Optika KC Szombathely
87-82

(26-20, 20-23, 15-26, 26-13)

Paks, ASE Sportcsarnok

V.: Kapitány G., Hegedűs T., Török R. (Faidt)

ASE: Dugat 18/6, Medve 2, Evans 14, Szabó 19/12, Eilingsfeld 12/3.
Csere: Körtélyesi 2, Baki 4/3, Jones 10, Kovács 4.

Falco: Váradi 2, Doyne 5, Hall 2, Majstorovic 14/3, Kristanovic 17/3.
Csere: Perl 19/3, Bognár 13/6, Dukic 10/6.

A párharc végeredménye: 3-2
Továbbjutó: Atomerőmű SE


Szabó triplával indult a meccs, alacsony szerkezettel kezdett az ASE. Majstorovic szerezte büntetőkből a vendégek első pontjait. Ezúttal a védekezésre is nagyobb hangsúly került a paksiaknál, a támadásokat pedig rendre jól fejezték be. 5-6 ponttal vezetett szinte az egész negyeden keresztül a Paks, ennél jobban csak a nyolcadik perc végén tudott ellépni, 26-18-nál Kálmán László időt kért.

Ahogy az első utolsó, úgy a második negyed első találata is Perl nevéhez fűződik. Magasított a hazai csapat, az első két percben Jones, és Tóth Ádám egyszerre volt a pályán. Megkezdte a felzárkózást a Falco, Perl büntetői után 32-30-at mutatott az eredményjelző. Szigorított a védekezésen a hazai csapat, előbb Eilingsfeld dobott egy hármast, majd Jones értékesített egy ziccert, időt kért a Szombathely. Kristanovic dobott két duplát, amire rögtön jött a válasz, Baki triplája és Eilingsfeld büntetőjével, újra hét pontra nőtt a hazai előny. Ekkor már újra alacsony szerkezetben játszottak a hazaiak, Branislav Dzunic pihentette magas embereit. Állandósult az öt pont körüli paksi előny, de négy másodperccel a vége előtt Perl értékesítette büntetőit, míg a dudaszóra Kovács Ákos távoli kísérlete a gyűrűről jött le.

Majstorovic két duplájával indult a második félidő, két perc után átvette a vezetést a Falco. Majstorovic, Dukic, és Kristanovic révén a 26. percben hat ponttal ellépett a Falco, időt kért az ASE. Tóth Ádám kihagyta büntetőit, a vendégeknek pedig elkezdett sülni a keze, Bognár triplája után 10 ponttal ellépett a Falco. Az utolsó percekben Dugat tartotta életben a hazaiakat.

Bognár duplával indult, majd Szabó büntetői és Jones duplája következett, időt kért a Falco. Óriási birkózás kezdődött, a hazaiak mozgósították az erőtartalékaikat, és Szabó, majd Dugat hármasaival egyenlítettek. Ezután dobópárbaj következett, de a 37. percben Szabó trojkája után négy pontra nőtt a paksi előny, rögtön időt kért Kálmán László. Fokozódtak az izgalmak, nem adta meg magát a Falco, Jones és Dugat pontjaira Bognár és Doyne révén mindig érkezett válasz. Az utolsó másodperceket a hazaiak saját maguknak nehezítették meg, de a végén nem bosszulta meg magát a sok kihagyott büntető - írja a BB1.hu.

Szabó Zsolt figyelmeztetést, valamint pénzbüntetést kapott

Szombathelyen, a negyedik mérkőzés első negyedében szólalkozott össze egymással Branislav Dzunic és Szabó Zsolt, amely affér végeredményeként Szabó az öltözőben töltötte a meccs hátralévő részét. A klub az esetet megvizsgálta, az érintettek megbeszélték a szituációt, Szabó Zsolt pedig figyelmeztetésben, továbbá jelentős pénzbüntetésben részesült. A klub az esetet ezzel lezártnak tekinti.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%