Nem tudtunk törleszteni a Kaposvárnak

2018.04.26, 16:55 Kosárlabda
Nem ültek a távoli dobásaink

NB1. Középszakasz – 2. forduló
Kaposvári KK – Atomerőmű SE
81-70
(25-15, 14-24, 24-18, 18-13)
Kaposvár, 2018.04.11.

Kaposvári KK: Gibbs 24/6, Baki 11/3, Ivosev 8, Hendlein 16, Spica 18.
Csere: Tóth P. -, Papp 4, Blaskovits -.
Vezetőedző: Fekete Ádám

ASE: Hinds 11/3, Ruják 5/3, Barnies 13/3, Eilingsfeld 10, Guinn 15/9.
Csere: Tarrant 16, Garamvölgyi -, Ogunyemi -, Medve -, Gulyás -.
Vezetőedző: Schmidt Béla

A feldobás után a Kaposvár támadhatott, de mégis számunkra indult jobban a mérkőzés, Ruják és Barnies pontjainak köszönhetően. Az 5. percben Baki kosarával átvették a vezetést a somogyiak, majd érkezett Ivosev zsákolása. 13-9-es állásnál Schmidt Béla kért időt. Az eligazítás után Barnies hozta fel a csapatot egy trojkával. Aztán érkeztek Spica büntetői és Hendlein duplája, ezzel 5 pontosra növelve az előnyüket. Eközben nálunk több eladott labda és kihagyott helyzet jellemezte a játékot, Barnies triplájával tartottuk tízen belül a különbséget. Azonban a negyed hátralevő részében sem találtunk fogást az Ivosev-Spica-Hendlein trióval felálló kaposvári csapaton, 25-14 lett a negyed vége.

A második negyed Guinn büntetőivel és Hendlein kihagyott helyzetével indult. Nálunk ismét Guinn volt sikeres egy triplával, ott Papp és Gibbs. A negyed elején nem tudták tartani Guinn-t a hazaiak, 31-29-re jöttünk fel, Fekete Ádám nem is késlekedett az időkéréssel. A csapattársak is csatlakoztak Guinn-hez, az 5. percben Tarrant duplájával egyenlítettünk 31-31-re, Hinds ziccerével pedig át is vettük a vezetést. Javult a védekezésünk, nem hagytuk, hogy 1-1-ben megverjenek minket a kaposvári játékosok. Az utolsó pillanatban beszédült Gibbs kosara, mi három helyzetet is kihagytunk, így 39-39-es állásnál fejeztük be az első félidőt.

A második félidő Gibbs és Guinn tripláival indult, továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Jól védekeztünk, több eladott labdát sikerült kiharcolnunk a kaposváriaknál, de tetemes előnyre nem tudtunk szert tenni. A hatodik percben Hendlein elkapta fonalat, a pontjaival 53-49-re fordított a Kaposvár. Schmidt Béla vissza is küldte Guinn-t a pályára. Hinds látványos kosarának köszönhetően törlesztettünk, a másik oldalon Spica sem tétlenkedett, két perccel a vége előtt 57-53. Szerencsére Hinds többször is megtalálta a rést a hazaiak védekezésén. Sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy tartani tudjuk őket. Tarrant utolsó másodperces duplájával 63-57-re alakult az eredmény.

Az utolsó negyedet a kaposvári együttes folytatta jobban, mi pedig nem tudtunk pontot szerezni a kialakított helyzeteinkből, 10 pont fölé nőtt a különbség. A 6. percben sikerült 10 pontra ledolgozni a hátrányunkat, ekkor Tarrant begyűjtötte negyedik személyi hibáját, 76-64. Egy perc sem telt el, és Tarrant ki is pontozódott. Az utolsó percekben hiába próbálkoztunk, egyszerűen nem mentek be a távoli dobásaink. 81-70-re zárult a mérkőzés.

Schmidt Béla: Nem becsültük le az ellenfelet, hiszen tudtuk, hogy a kaposváriak nagyon erősek hazai pályán. Arra alapoztunk, hogy bővebb a keretünk és van, amikor dominálhatunk. Azonban nem játszottunk csapatként. A védekezésünk nem volt megfelelő és több indítás gólt is kaptunk. A hazaiak szervezetten védekeztek és jól is kosárlabdáztak. Mi ugyanakkor a kosárlabda alapjait jelentő dolgokban hibáztunk.

Fekete Ádám: Kemény sorozatban vagyunk, de a Szolnok, a Pécs és most a Paks ellen is volt tartása csapatomnak. A fáradtság jelei ezúttal is mutatkoztak, de minden tartalékot mozgósítva sikerült nyerni. A második félidőben nem hagytunk tiszta hármas helyzeteket a paksiaknak, ezt sikerült megoldanunk, ugyanakkor több támadó lepattanót szereztek. Az első lépés megvan a négy hazai meccsből, de nagyon nehéz lesz hibátlannak maradni. Köszönjük a kitartó szurkolók buzdítását, amely ezúttal is nagyon sokat jelentett.

Fotó: kosarsport.hu



ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%