Nem adjuk fel!

2010.05.25, 21:00 Kosárlabda
A harmadik összecsapás 1:1-es állásnál minden párharcban kulcsfontosságú, hiszen amelyik csapat ekkor a maga javára tudja fordítani a mérleg nyelvét, az továbbjutást, jelen esetben aranyat ér. A zalaegerszegi mérkőzésen bár remekül küzdött az Atomerőmű SE, a végén a hazaiak örülhettek. Az összecsapás első negyede szorosan kezdődött 7:6-ig kiélezett csata volt.

Ekkor féltucat hazai találatra nem jött válasz odaát, de a negyed végjátékában így is látótávolságon belül maradt a címvédő. 17:13-ra vezetett a ZTE 10 perc után. A folytatásban maradt a szigorú védekezés a Völgyi legénységtől, az ASE jóformán csak bravúrkosarakat tudott szerezni. Horváth Ákost ezúttal is szinte teljesen kikapcsolták, támadásban szenvedett a paksi egylet. A második szakaszt is újabb 4 egységgel a vendéglátó nyerte, így a nagyszünetben 34:26-ot mutatott az eredményjelző tábla. A fordulás után tovább növelte az előnyét a Zalaegerszeg. Rengeteg hiba tarkította ekkor a mérkőzést, a vendégeken a fáradtság nyomai jelentkeztek. Timberlake triplájával 14 pontra nőtt a különbség a felek közt. 54:40. A negyedik negyed elején villámrajtot vett Völgyi Péter együttese és rövid idő alatt 20 pontra hizlalta a különbséget. Horváth Imre ekkor az összes kezdő játékosát levette és az ASE a Kovács- Kiss Zsolt- Medve- Panta- Morgen felállásban játszott tovább. A zalaiak is több kulcsjátékosukat pihentették ekkor, a piros kékek azonban fokozatosan csökkentették a hátrányt. Hirtelen 11 pontra zárkózott az ASE, melynek hazai időkérés lett a vége. Rendezték a sorokat a kék fehérek és végül a tetemes előnyből 9 egység megmaradt. Zalakerámia ZTE KK- Atomerőmű SE 68:59. A három győzelemig tartó párharc állása 2:1 a ZTE javára.  

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 68-59 (17-13, 17-13, 20-14, 14-19)
Városi Sportcsarnok Zalaegerszeg, 2400 néző
V.: dr. Valovics I., Pálla Z., Ádám J. (Bodrogváry)

ZTE: Hinnant -. Watson 9, KÁMÁN 10, K. Wilson 10/6, TREPÁK 16/3 Cserék: TÓTH Á. 10, Timberlake 7/6, Gáspár 6/3, Baki -, Simon L. -,

ASE: MÉSZÁROS 11, LaGrange 3, Horváth Á. 7/3, Clark 4, DILL 11/3 Cserék: Panta 7/3, Kovács 4, KISS Zs. 8/6, Medve 2, Morgen 2.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a ZTE javára.

Völgyi Péter: Már úgy nézett ki, hogy könnyű győzelmet fogunk aratni, azonban elkönnyelműsködtük, de végül a színtiszta zalaegerszegi ötös meg tudta oldani a dolgot.

Horváth Imre: Az első negyedben nem kezdtünk rosszul, utána azonban elakadtak a támadásaink. A harmadik negyedben sem tudtunk megújulni, egészen a cserék pályára lépéséig. Azt gondolom voltak jó tapasztalatai a mai meccsnek amit tudunk még kamatoztatni.

{jcomments on}