Négy között

2011.04.19, 09:44 Kosárlabda



3:1-es összesítéssel a négy közé jutott a bajnokságban az Atomerőmű SE férfi NB I-es kosárlabda csapata. A piros kék együttes legutóbb Zalaegerszegen 85:66-ra diadalmaskodott és eldöntötte a három győzelemig tartó párharcot. 
Nyugodtnak tűntek a csapatok a bemelegítés során az ASE-ZTE párharc negyedik zalaegerszegi meccse előtt, pedig a tét az volt, begyűjti- e harmadik győzelmét Horváth Imre együttese és továbblép, vagy ötödik összecsapásra kényszerül Völgyi Péter alakulata ellen. A feldobást követően azonban érezhető volt a feszültség, sok helyzetet rontottak a játékosok. A vendégek több labdát is eladtak ekkor, melyből gyors kosarakat szereztek a vendéglátók. Mészáros Zalán a kezdő csapat tagjaként igyekezett segíteni övéit, de Kámán és Kinter pontjaival a ZTE 5 ponttal megnyerte a nyitó szakaszt. A második 10 percben már 8-cal is vezetett a kék fehér együttes, de az ASE szívósan tapadt ellenfelére. Sőt a hajrára a megfordította az állást, a nagyszünetben már a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes tartott előrébb. A térfélcsere után 42-nél még egál volt, ekkor azonban Mészáros fújt riadót, triplát dobott és 7 egységgel megléptek a vizitálók. Innen azonban már nem tudott visszakapaszkodni a tavalyi bajnok, hiába próbálkozott. Körtélyesiék megérezték, eldőlhet a párharc, és ellenállhatatlanul támadták a ZTE gyűrűjét, miközben sajátjukat mesterien védték. A záró etap előtt már 16-tal tartott előrébb az Atom. A párharc utolsó felvonása a játéktéren különösebb izgalmat nem hozott, a hazai szurkolók hangos buzdítással köszönték meg a szezont a csapatnak. A végén mindkét tréner a fiatalokat is becserélte, a paksi 20 pont körüli előny ekkor már nem forgott veszélyben. Zalakerámia ZTE KK- Atomerőmű SE 85:66. 
Az Atomerőmű SE a négy között az Albacomp- Falco KC párharc győztesével találkozik majd. A felek jelenleg 2:2-re állnak, így a szerdai ötödik mérkőzésen dől el, mely gárda lesz a piros kékek ellenfele a következő körben.

 

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE
66:85
(23:18, 11:19, 14:27, 18:21)
Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok, 
Játékvezetők: dr. Valovics I., Szabó G., Söjtöry T. (Schäffer)


ZTE:
Vertetics 4, Baki 7/3, GÁSPÁR 11, Kámán 11/3, Tóth Á. 9,
Cserék: Tóth G. 2, Kinter 11, Mészáros M. 2, Kerkai 4, Gáll -, Bödör -, Délity 5/3,

ASE: Mészáros Z. 3/3, Hodges 4, Vojvoda 12/3, Johnson 13, SALES 16,
Cserék: Pavlik 12/6, Kovács Á. 6/3, KÖRTÉLYESI 16/3, Morgen -, Tóth P. –, Faragó 3/3, Horti -,

Kipontozódott: Kinter (39. perc).

Továbbjutott az ASE 3-1-es összesítéssel.

Völgyi Péter: Kicsit csalódott vagyok, nem éreztünk rá a kulcspillanatra, amikor a 2. félidő elején el volt tanácstalanodva a Paks, nem tudtunk még egy lapáttal rátenni, mert akkor lehetett volna esélyünk egy szoros mérkőzésre. Ezt az esélyt elszalasztottuk, s onnantól kezdve sajnos ők domináltak a pályán. A jobbik, s egyben a jóval erősebb csapat jutott tovább, ám szégyenkezésre semmi okunk nincs. Aminek örülhetünk, az az utolsó pár perc, le a kalappal a közönségünk előtt, akik a végsőkig kitartottak mellettünk. Az, hogy győztesként felállva ünnepeltek bennünket, mindennél többet elmond és nagyon sokat jelentett nekem a pálya szélén is. Köszönöm a szurkolásukat és tiszta szívből gratulálok a ZTE NKK lányainak a bornzérem megszerzéséhez, nagyon nagy dolgot tettek és rengeteg olyan csapatot megelőztek, akik sokkal jobb anyagi kondíciókkal rendelkeznek. Hozzánk hasonlóan ők is bizonyították, hogy szívvel-lélekkel sok mindent lehet pótolni!

Horváth Imre: Az első félidőt elég sok hibával játszottuk le, mind védekezésben, mind támadásban akadtak gondjaink. A harmadik negyedben aztán végre azt a játékot mutattuk, amire képesek vagyunk. Örülök, hogy fokozatosan javult a játékunk a négy találkozó során, hisz mély gödörből kellett kimásznunk a párharc első felvonása után. Hogy kit hoz útunkba a sors, még nem tudhatjuk. Mindkét csapatnak lennének pozitívumai, nehéz összehasonlítani őket. Az Albacompot hazai pályán még senki nem tudta legyőzni, mi eddig ötször szenvedtünk vereséget tőlük a felkészülési találkozókkal együtt. Remélem nem leszünk még egyszer olyan elbizakodottak, mint a Zalaegerszeg elleni első találkozón, szeretnénk abból profitálni és jól kezdeni az elődöntőt.

{morfeo 103}

Fotó: Bálizs Zsuzsanna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%