Megszakadt a győzelmi sorozat

2010.12.30, 13:19 Kosárlabda
Ian Johnson

 

76:72-re kikapott Szegeden az Atomerőmű SE férfi NB I-es kosárlabda csapata, így megszakadt a négyszeres bajnok, négyszeres kupagyőztes 8 meccs óta tartó győzelmi sorozata. Senki sem számított könnyű mérkőzésre az év utolsó játéknapján az Újszegedi sportcsarnokban, de erre a piros kék fiaskóra mindenki felkapta fejét. A feljutó ugyanis legyőzte a legutóbbi ezüstérmest. Az összecsapás ASE pontokkal kezdődött, majd a negyed derekára már 7 egységgel vezetett Horváth Imre együttese. Különösen Pavlik volt elemében ekkor, de a társak is ötletesen kosárlabdáztak. A negyed hajrájára azonban belelendült a vendéglátó, de így is az első 10 percet 24:23-ra az Atom nyerte. Rubin, Tanács és Kiss Zsolt vezérletével fordított a Szedeák, ebben a periódusban Sales mellé senki sem tudott felnőni az Atomerőműnél. A nagyszünetben 45:40-re már az „egyetemisták” vezettek. A fordulást követően Pavlik és Hodges távoli kosarai jóvoltából még egyszer feljött 3 pontra az ASE, de a vendéglátók újítani tudtak, és ismét megléptek. A záró szakasz előtt 10 egységnyi volt a különbség a felek közt. Melyben mindent megtett a piros kék egylet az előny visszaszerzésének reményében, de minden próbálkozás hiábavaló volt. 70-nél ugyan egál volt, de a végjátékot jobban bírta a Szeged és végül győzött. Ezen az összecsapáson is beigazolódott a tétel, mely szerint az idei bajnokságban mindenki legyőzhető. Dél-Konstrukt- SZTE- Szedeák- Atomerőmű SE 76:72.

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák Atomerőmű SE

76-72
(23-24, 22-16, 20-15, 11-17)

Újszegedi Sportcsarnok, 1200 néző

V.: Pálla Z., Király L., Bognár T. (Heisig)

Szeged: Drahos 7, RUBIN 23/3, Kiss Zs. 11/6, DUKICS 14/3, MCKENZIE 16 Cs.: Tanács 5/3, Vida -, Nyilas -.

Atomerőmű SE: Kovács A. 5/3, PAVLIK 20/12, Hodges 9/3, Johnson 10/6, SALES 26/3 Cs.: Tóth 2, Faragó-, Morgen -

Fodor Péter: Jó meccset játszottunk, amelynek a végét mi tettük magunknak szorossá. A csapatom végig végrehajtotta a feladatát, főleg védekezésben, amely nagyon nehéz volt ilyen remek képességű ellenféllel szemben. Minden szurkolónknak boldog újévet kívánok!

Horváth Imre: Bár jól kezdtük a meccset, a második negyed közepén volt egy rövidzárlatunk, amikor elhúzott a Szeged. A fordulás után sikerült a hátrányunkat kiegyenlíteni, ám az utolsó percekben kimaradtak az üres dobásaink.