Meglepetések nélkül

2013.03.25, 16:01 Kosárlabda


 

A héten játszották a városi bajnokság alapszakaszának, utolsó két mérkőzését, melyeken nem született meglepetés.

 

Street Boys – Old Boys
60-71

 

A tét nélküli összecsapáson, a Street Boys tudott gyorsabban játékba lendülni. A felszabadultan játszó narancs mezesek a félidőben meglepetésre vezettek is 7 ponttal. A fordulás után azonban az Old Boys is belelendült. Először a 3. negyed derekán érték utol ellenfelüket, majd nem sokkal később a vezetést is átvették és innentől már nem volt visszaút. Az utolsó negyed kiegyenlített játéka már csak arra volt elég, hogy maradjon a 10 pont körüli különbség.


 

Ultra Violák – Face Kings
38-49

 

Csak a Violák szemszögéből volt tétje a mérkőzésnek, hiszen győzelmük esetén sikerült volna ellépni az utolsó helyről. Az Ultrák meg is tettek mindent a győzelem érdekében. A rossz kezdés után, a 10. percben már 1 ponttal vezettek, és egészen a 3. negyed végéig nyílttá tudták tenni a találkozót. Ekkor azonban elfogyott a lendület, és a sokkal esélyesebb Face Kings rutinos játékkal behúzta a győzelmet.

 

Nincs megállás! A héten már el is kezdődik a rájátszás, a következő párosításokkal:

 

Old Boys – Vak Baglyok

Alibi KC – Ankle City

Space Jam – Face Kings

Judoplasztika – Street Boys

A csapatok két mérkőzésen (kupa rendszerben) döntik el, hogy ki jut a felsőházi- és ki az alsóházi rájátszásba. Ebből a körből a 9. helyezett Ultra Violák kimarad.

 

A 4 győztes csapat a felsőházba jut, ahol az első a negyedikkel, míg a második a harmadikkal mérkőzik a döntőért. Itt már 2 győzelem kell a továbbjutáshoz. Utána az arany- és bronzcsatában, szintén 2 győzelem után oszlanak meg a helyezések!

 

A 4 vesztes, kiegészülve az Ultra Violákkal, körmérkőzéssel (oda-visszavágós rendszerben) dönti el a végső sorrendet.

 

 

A mérkőzések statisztikáit megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program címen!